Η συνταγή για την αγαπημένη σάλτσα κέτσαπ, απαλλαγμένη από τα συντηρητικά και τις χρωστικές του εμπορίου. Και μόνο 20 kcal/ κ.σ. !
Διαβάστε τη συνταγή Σπιτική σάλτσα κέτσαπ:
Προετοιμασία: 5 λεπτά
Μαγείρεμα: 25 λεπτά
Υλικά για ένα μέτριο βάζο:
- 170 γρ. πελτές ντομάτας
- 1/4 φλ. μέλι
- 1/2 φλ. λευκό ξύδι
- 1/4 φλ. νερό
- 1 κ.γλ. ζάχαρη
- 3/4 κ.γλ. αλάτι
- 1 κ.σ. κρεμμύδι πολτοποιημένο (ή 1/4/κ.γλ. κρεμμύδι σκόνη)
- 1 κ.γλ. σκόρδο πολτοποιημένο (ή 1/8 κ.γλ. σκόρδο σκόνη)
Εκτέλεση:
1. Σε τηγάνι σε μέτρια φωτιά αναμιγνύουμε όλα τα υλικά να ομογενοποιηθούν.
2. Μόλις πάρει βράση η σάλτσα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει περίπου 20′.
3. Αποσύρουμε από τη φωτιά και σκεπάζουμε το τηγάνι μέχρι να κρυώσει.
4. Μόλις κρυώσει τελείως, μεταφέρουμε την κέτσαπ σε βάζο και την αποθηκεύουμε στο ψυγείο. Έτοιμη!
Αφήστε μια απάντηση