Συνταγές με κέφι

συνταγές μαγειρικής αγαπημένες

Γαρίδες σε σάλτσα κρέμας με σπανάκι

  Γαρίδες, Ζυμαρικά, Θαλασσινά, Λινγκουίνι

Η συνταγή συνδυάζει τις γαρίδες με το σπανάκι, σε μια απολαυστική κρεμώδη λευκή σάλτσα που λιώνει στο στόμα!

Διαβάστε τη συνταγή Γαρίδες σε σάλτσα κρέμας με σπανάκι:

Προετοιμασία: 5-8 λεπτά

Μαγείρεμα: 20 λεπτά

Υλικά για 4 άτομα:

  • 340 γρ. γαρίδες καθαρισμένες
  • 225 γρ. λινγκουίνι ή σπαγγέτι
  • 3 φλ. φρέσκο σπανάκι
  • 140 γρ. τυρί κρέμα
  • 1/4 φλ. λευκό ξηρό κρασί
  • 3/4 φλ. ζωμός λαχανικών ή θαλασσινών
  • 1/4 φλ. κρέμα γάλακτος
  • 1/3 φλ. παρμεζάνα
  • 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένο
  • 1/2 κίτρινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:

1. Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

2. Ζεσταίνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι 1 κ.σ. βούτυρο και σωτάρουμε το κρεμμύδι για 2′ περίπου. Προσθέτουμε το σκόρδο και την πιπεριά και μαγειρεύουμε ακόμη 3′ ή μέχρι να μαλακώσουν.

3. Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε το ζωμό, την κρέμα γάλακτος και το τυρί κρέμα. Νοστιμίζουμε με αλάτι- πιπέρι.

4. Μαγειρεύουμε τη σάλτσα μέχρι να δέσει και να πήξει ελαφρά, περίπου 6′. Προσθέτουμε την παρμεζάνα και το ξύσμα, αν χρειαστεί επιπλέον αλάτι- πιπέρι και αφήνουμε να σιγοβράσει για 4-5′ ακόμη. Αποσύρουμε από τη φωτιά.

5. Σε μικρό τηγάνι ζεσταίνουμε ακόμη 1 κ.σ. βούτυρο και μαγειρεύουμε τις γαρίδες 2-4′ ή μέχρι να μαγειρευτούν. Τις προσθέτουμε στη σάλτσα.

6. Στο μικρό τηγάνι ρίχνουμε το σπανάκι και το μαγειρεύουμε μέχρι να μαραθεί, 3-4′. Το προσθέτουμε στη σάλτσα με τις γαρίδες και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά.

7. Σερβίρουμε τα ζυμαρικά με τη σάλτσα. Καλή μας όρεξη!

Tip για τη συνταγή γαρίδες σε σάλτσα κρέμας με σπανάκι:

Προσέχουμε να μη μαγειρέψουμε τις γαρίδες περισσότερο από όσο χρειάζονται, γιατί γίνονται σκληρές.
Επίσης μπορούμε να αντικαταστήσουμε την κρέμα γάλακτος και το τυρί κρέμα με τα αντίστοιχα χαμηλών λιπαρών, για ένα πιο light αποτέλεσμα!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *