Συνταγές με κέφι

συνταγές μαγειρικής αγαπημένες

Πικάντικη τυροσαλάτα

  Κρύα ορεκτικά, Ορεκτικά

Για τους λάτρεις των πικάντικων γεύσεων, αυτή η συνταγή για τυροσαλάτα με καυτερές πιπεριές θα “κάψει” καρδιές (και τον ουρανίσκο σας!).

Διαβάστε τη συνταγή πικάντικη τυροσαλάτα:

Προετοιμασία: 10 λεπτά

Ψήσιμο: 25 λεπτά

Υλικά:

  • 500 γρ. τυρί φέτα θρυμματισμένη
  • 3 καυτερές πιπεριές( πχ. Jalapeno)
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο + 1κ.σ. ακόμη
  • 1 ολόκληρο βολβό σκόρδου
  • ξύσμα και χυμός από ένα λεμόνι
  • αλάτι-φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:

1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180-190oC.

2. Κόβουμε το επάνω μέρος από το βολβό του σκόρδου, προσθέτουμε 1 κ.γλ. ελαιόλαδο και το τυλίγουμε σε αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε για περίπου 25-30′ μέχρι να αποκτήσει χρυσαφί χρώμα. Αφήνουμε να κρυώσει, το καθαρίζουμε και το ψιλοκόβουμε.

3. Ταυτόχρονα αλείφουμε με ελαιόλαδο τις πιπεριές, προσθέτουμε αλάτι-πιπέρι και τις ψήνουμε μέχρι να ζαρώσουν. Αφήνουμε να κρυώσουν.

4. Ξεφλουδίζουμε τις πιπεριές, τις κόβουμε στη μέση και αφαιρούμε τα σποράκια. Έπειτα τις ψιλοκόβουμε(προσοχή, δεν ακουμπάμε τα μάτια μας!).

5. Σε ένα μεγάλο μπολ με τη θρυμματισμένη φέτα ρίχνουμε τις πιπεριές, το σκόρδο, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε.

6. Προσθέτουμε το 1/4 φλ. ελαιόλαδο και ανακατεύουμε μέχρι να αποκτήσει κρεμώδη υφή. Νοστιμίζουμε με αλάτι-πιπέρι αν χρειάζεται. Έτοιμο!

Tip για τη συνταγή Πικάντικη τυροσαλάτα:

Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τις καυτερές πιπεριές με απλές πράσινες ή κόκκινες πιπεριές.
Σερβίρουμε την πικάντικη τυροσαλάτα σε θερμοκρασία δωματίου με ψημένες αραβικές πίτες ή τη χρησιμοποιούμε σε σαντουιτς ή σαν dressing σε σαλάτα ζυμαρικών. Διατηρείται στο ψυγείο έως και μία εβδομάδα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *