Συνταγές με κέφι

συνταγές μαγειρικής αγαπημένες

Πανακότα με φέτα, αποξηραμένα σύκα και κρέμα βαλσαμικό

  Γλυκά, Πανακότα

Το γνωστό ελαφρύ, ιταλικό επιδόρπιο αποκτά ελληνικό άρωμα με τη φέτα, ενώ τα σύκα και η κρέμα βαλσάμικο δίνουν στην πανακότα μια υπέροχα γλυκόξινη γεύση.

Διαβάστε τη συνταγή για την πανακότα με φέτα, αποξηραμένα σύκα και κρέμα βαλσαμικό:

Μερίδες : 6
Χρόνος προετοιμασίας : 20m
Χρόνος ψησίματος : 15m
Έτοιμο σε : 35m
Χρόνος αναμονής : 3 ώρες

Υλικά συνταγής:

  • 12 σύκα αποξηραμένα
  • 100γρ. μαύρο ρούμι
  • 12γρ. φύλλα ζελατίνης
  • 300γρ. κρέμα γάλακτος
  • 100γρ. γάλα
  • 200γρ. φέτα τριμμένη
  • 120γρ. ζάχαρη
  • 1 λοβό βανίλιας (μόνο τα σποράκια)
  • Για το σερβίρισμα:

  • 8 σύκα αποξηραμένα, ψιλοκομμένα
  • 6 κουτ. σούπας κρέμα βαλσαμικό
  • Εκτέλεση:

    Βήμα 1

    Μουλιάζετε τα σύκα μέσα στο ρούμι για 10-15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν αρκετά. Στη συνέχεια τα ψιλοκόβετε και τα κρατάτε στην άκρη.

    Βήμα 2

    Μουλιάζετε τις ζελατίνες σε κρύο νερό για 10 λεπτά.

    Βήμα 3

    Βάζετε σε μια κατσαρόλα την κρέμα γάλακτος , το γάλα, τη φέτα, τη ζάχαρη, τους σπόρους βανίλιας και τα αφήνετε σε χαμηλή φωτιά να ζεσταθούν αρκετά, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να ενωθούν τα υλικά μεταξύ τους. Κατεβάζετε το μίγμα από τη φωτιά και προσθέτετε τις ζελατίνες καλά στυμμένες και ανακατεύετε.

    Βήμα 4

    Στη συνέχεια μοιράζετε το μείγμα σε 6 φόρμες για πανακότα και τις βάζετε στο ψυγείο για να παγώσουν και να σφίξουν καλά.

    Βήμα 5

    Μετά από 40 λεπτά περίπου, που θα έχουν αρχίσει να πήζουν, προσθέτετε το ψιλοκομμένο σύκο και ανακατεύετε καλά, να σκορπιστεί όσο γίνεται ομοιόμορφα μέσα στην πανακότα.

    Βήμα 6

    Ανακατεύετε τα υλικά και τα κρατάτε στην άκρη. Ξεφορμάρετε τις πανακότες, τις περιχύνετε με το μείγμα κρέμα βαλσαμικό – σύκο και σερβίρετε αμέσως!

    Αφήστε μια απάντηση

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *