Το γνωστό ελαφρύ, ιταλικό επιδόρπιο αποκτά ελληνικό άρωμα με τη φέτα, ενώ τα σύκα και η κρέμα βαλσάμικο δίνουν στην πανακότα μια υπέροχα γλυκόξινη γεύση.
Διαβάστε τη συνταγή για την πανακότα με φέτα, αποξηραμένα σύκα και κρέμα βαλσαμικό:
Μερίδες : 6
Χρόνος προετοιμασίας : 20m
Χρόνος ψησίματος : 15m
Έτοιμο σε : 35m
Χρόνος αναμονής : 3 ώρες
Υλικά συνταγής:
12 σύκα αποξηραμένα 100γρ. μαύρο ρούμι 12γρ. φύλλα ζελατίνης 300γρ. κρέμα γάλακτος 100γρ. γάλα 200γρ. φέτα τριμμένη 120γρ. ζάχαρη 1 λοβό βανίλιας (μόνο τα σποράκια) Για το σερβίρισμα:
8 σύκα αποξηραμένα, ψιλοκομμένα 6 κουτ. σούπας κρέμα βαλσαμικό
Εκτέλεση:
Βήμα 1
Μουλιάζετε τα σύκα μέσα στο ρούμι για 10-15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν αρκετά. Στη συνέχεια τα ψιλοκόβετε και τα κρατάτε στην άκρη.
Βήμα 2
Μουλιάζετε τις ζελατίνες σε κρύο νερό για 10 λεπτά.
Βήμα 3
Βάζετε σε μια κατσαρόλα την κρέμα γάλακτος , το γάλα, τη φέτα, τη ζάχαρη, τους σπόρους βανίλιας και τα αφήνετε σε χαμηλή φωτιά να ζεσταθούν αρκετά, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να ενωθούν τα υλικά μεταξύ τους. Κατεβάζετε το μίγμα από τη φωτιά και προσθέτετε τις ζελατίνες καλά στυμμένες και ανακατεύετε.
Βήμα 4
Στη συνέχεια μοιράζετε το μείγμα σε 6 φόρμες για πανακότα και τις βάζετε στο ψυγείο για να παγώσουν και να σφίξουν καλά.
Βήμα 5
Μετά από 40 λεπτά περίπου, που θα έχουν αρχίσει να πήζουν, προσθέτετε το ψιλοκομμένο σύκο και ανακατεύετε καλά, να σκορπιστεί όσο γίνεται ομοιόμορφα μέσα στην πανακότα.
Βήμα 6
Ανακατεύετε τα υλικά και τα κρατάτε στην άκρη. Ξεφορμάρετε τις πανακότες, τις περιχύνετε με το μείγμα κρέμα βαλσαμικό – σύκο και σερβίρετε αμέσως!
Αφήστε μια απάντηση