Ο ταπεινός τραχανάς συνδυασμένος με τα κατάλληλα υλικά μεταμορφώνεται σε πιάτο εξαιρετικής νοστιμιάς.
Διαβάστε τη συνταγή για τη σούπα με γλυκό τραχανά και μανιτάρια:
Μερίδες: 5-6
Χρόνος προετοιμασίας: 15m
Χρόνος ψησίματος: 60m
Υλικά συνταγής:
200γρ. τραχανά γλυκό 300γρ. μανιτάρια ανάμικτα (κοινά, πλερώτους, πορτομπέλο) 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα 4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο 4 φύλλα δάφνης ½ κουτ. γλυκού θυμάρι φρέσκο, ψιλοκομμένο 1 ντομάτα τριμμένη 1 φλιτζάνι κρασί λευκό 2 κουτ. σούπας κονιάκ 3 λίτρα νερό 1 φλιτζάνι γάλα 1 φλιτζάνι γραβιέρα τριμμένη αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση:
Βήμα 1
Aφαιρείτε το μίσχο από τα μανιτάρια και τα σκουπίζετε καλά. Tα κόβετε σε μέτριες φέτες ή τα σπάτε με το χέρι.
Βήμα 2
Zεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μεγάλη κατσαρόλα, προσθέτετε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρετε σε χαμηλή φωτιά για 5 λεπτά ανακατεύοντας συχνά.
Βήμα 3
Προσθέτετε τα μανιτάρια και το θυμάρι, και συνεχίζετε το σοτάρισμα μέχρι να αρχίσουν να μαραίνονται. Pίχνετε την ντομάτα και έπειτα από 1 λεπτό σβήνετε με το κρασί. Mόλις εξατμιστεί, βάζετε στην κατσαρόλα τη δάφνη, το κονιάκ και το νερό και μαγειρεύετε για μισή ώρα.
Βήμα 4
Προσθέτετε τον τραχανά και το γάλα, και συνεχίζετε το μαγείρεμα για 8-10 λεπτά ακόμη. Pίχνετε στη σούπα τη γραβιέρα, αλατοπιπερώνετε, ανακατεύετε καλά και σερβίρετε.
Αφήστε μια απάντηση