Συνταγές με κέφι

συνταγές μαγειρικής αγαπημένες

Ατομικές εντανόστιμες πατατόπιτες με μπέικον (Πετρετζίκης)

  Πατάτα, Πατατόπιτα, Πίτες / Τάρτες / Πίτσα / Σουφλέ

Νόστιμες και σχετικά γρήγορες πιτούλες με πατάτα. Διαβάστε τις οδηγίες βήμα βήμα για τις ατομικές πατατόπιτες από τον Άκη Πετρετζίκη.

Διαβάστε τη συνταγή για τις πατατόπιτες:

Εκτέλεση: 40 λεπτά

Μερίδες: Οικογενειακή

Υλικά συνταγής:

  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας
  • 2 φακελάκια έτοιμο πουρέ σε σκόνη (250γρ συνολικά)
  • 1 λίτρο γάλα σε θερμοκρασία δωματίου
  • 200 γραμμάρια νερό
  • 2 πιπεριές χρωματιστές κομμένες σε μικρά ζάρια
  • 2 πράσα (μόνο το λευκό μέρος) κομμένα σε ροδέλες
  • 2 κύβους ζωμό κοτόπουλο
  • 4 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 200 γραμμάρια τυρί τριμμένο
  • 100 γραμμάρια μπέικον
  • ελαιόλαδο
  • πιπέρι
  • Εκτέλεση:

    1. Σε ένα βαθύ τηγάνι ή σε κατσαρόλα σοτάρουμε το μπέικον με τις πιπεριές και το πράσο. Σοτάρουμε αρκετά μέχρι να γίνει τραγανό το μπέικον και να μαλακώσουν αρκετά τα λαχανικά.

    2. Όταν είναι έτοιμα ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι το γάλα, το νερό, τη σκόνη πουρέ και τους κύβους και ανακατεύουμε καλά μέχρι να αρχίσει να πήζει το μείγμα. Τότε ρίχνουμε και το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει απαλό και βελούδινο το μείγμα μας. Τέλος προσθέτουμε το τυρί και πιπέρι ανάλογα με τα γούστα μας και τα ανακατεύουμε και αυτά.

    3. Βάζουμε μέρος ή όλο το μείγμα σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής.

    4. Ανοίγουμε τα φύλλα και λαδώνουμε το πρώτο καλά καλά με τη βοήθεια ενός πινέλου. Με τη βοήθεια του κορνέ φτιάχνουμε μια γραμμή με γέμιση παράλληλα στη μεγάλη διάσταση του φύλλου και σε απόσταση 5 εκ. από την κάτω άκρη του. Δεν βάζουμε γέμιση σε όλο το πλάτος του φύλλου. Αφήνουμε 2 εκ. κενό δεξιά και αριστερά πριν το τέλος του φύλλου για να μπορέσουμε εύκολα να το τυλίξουμε.

    5. Διπλώνουμε από κάτω το φύλλο πάνω στη γέμιση. Διπλώνουμε και λίγο, δεξιά και αριστερά το φύλλο πάνω στο τέλος της γραμμής της γέμισης, για να μην τρέξει καθώς ψήνεται.

    6. Τυλίγουμε μετά ρολό το φύλλο αφήνοντας αρκετό αέρα για να μη σχιστεί το φύλλο στο ψήσιμο και μετά το στρίβω όλο μαζί για να γίνει σαν σαλιγκάρι. Το βάζουμε σε ταψί που πάνω του έχουμε βάλει λαδόκολλα. Ετοιμάζουμε με τον ίδιο τρόπο και τα υπόλοιπα φύλλα.

    7. Λαδώνω καλά από πάνω, βρέχουμε με νερό με τα δάχτυλά μας ή με ένα ψεκαστήρι τα “σαλιγκάρια” μας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20-25 λεπτά.

    Αφήστε μια απάντηση

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *