Συνταγές με κέφι

συνταγές μαγειρικής αγαπημένες

Παπαρδέλες με κοτόπουλο Στρογκανόφ σε ροζ σάλτσα

  Ζυμαρικά, Κοτόπουλο, Κρέας, Λαζάνια, Παπαρδέλες

Μια πιο ανάλαφρη συνταγή για κοτόπουλο Στρογκανόφ, με μανιτάρια και γιαούρτι, και άρωμα από βερμούτ!

Διαβάστε τη συνταγή Παπαρδέλες με κοτόπουλο Στρογκανόφ σε ροζ σάλτσα:

Προετοιμασία: 30 λεπτά

Μαγείρεμα: 20 λεπτά

Υλικά για 4 άτομα:

  • 6 φιλέτα κοτόπουλο από μηρούς, χωρίς κόκαλο και πέτσα
  • 1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
  • 2 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 κρεμμύδι σε καρέ
  • 250 γρ. μανιτάρια άσπρα σε φετούλες
  • 1/4 φλ. βερμούτ ή κόκκινο κρασί
  • 1/2 φλ. ζωμός κοτόπουλου
  • 1 κ.σ. πελτές ντομάτας
  • 2 φύλλα δάφνη
  • 1/4 φλ. στραγγιστό γιαούρτι
  • 500 γρ. παπαρδέλες ή λαζάνια ή άλλα πλατιά ζυμαρικά
  • μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση:

1. Κόβουμε το κοτόπουλο σε μπουκιές και το πασπαλίζουμε με την πάπρικα και αλάτι-πιπέρι. Το αλευρώνουμε.

2. Σε ένα τηγάνι με ελάχιστο ελαιόλαδο σωτάρουμε τα φιλέτα μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές, περίπου 7′. Τα βγάζουμε από το τηγάνι και αφήνουμε στην άκρη.

3. Στο ίδιο τηγάνι σωτάρουμε το κρεμμύδι και τα μανιτάρια (αν χρειαστεί προσθέτουμε ακόμη 1 κ.σ. ελαιόλαδο) περίπου για 5′, να καραμελώσουν.

4. Σβήνουμε με το βερμούτ και αφήνουμε ακόμη 1′ να εξατμιστεί.

5. Προσθέτουμε τον ζωμό, τον πελτέ και τα φύλλα δάφνης και ανακατεύουμε.

6. Ρίχνουμε πάλι το κοτόπουλο στο τηγάνι με όλους τους χυμούς του και σιγοβράζουμε μέχρι να ψηθεί και να δέσει η σάλτσα.

7. Τέλος ρίχνουμε το γιαούρτι και αλάτι-πιπέρι και ανακατεύουμε 2′. Στο μεταξύ έχουμε βράσει τα ζυμαρικά μας.

8. Σερβίρουμε τις παπαρδέλες με το κοτόπουλο και τη σάλτσα του, πασπαλίζοντας με ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *