Συνταγές με κέφι

συνταγές μαγειρικής αγαπημένες

Κρασί

Σπαγγέτι με σαρδέλες και ντοματίνια (Μπαρμπαρίγου)

Ζυμαρικά, Σπαγγέτι

Για να καθαρίσουμε τις σαρδέλες, κόβουμε µε μαχαίρι το κεφάλι και σχίζουμε οριζόντια την κοιλιά. Τραβάμε µε τα δάχτυλα τη ραχοκοκαλιά να ξεκολλήσει. Κάτω κάτω στην ουρά την κόβουμε µε μαχαίρι ή µε ψαλίδι κουζίνας για να µη χαλάσουμε το σχήμα της (ανοίγει στα δύο).

Διαβάστε τη συνταγή για τα σπαγγέτι με σαρδέλες και ντοματίνια: (περισσότερα…)

Ριζότο με καπνιστή μελιτζάνα, ντοματίνια, ρόκα και γραβιέρα (Μπαρμπαρίγου)

Ζυμαρικά, Ριζότο

Πεντανόστιμο ριζότο με καπνιστή μελιτζάνα, ντοματίνια, ρόκα και γραβιέρα. Διαβάστε τις οδηγίες βήμα βήμα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.

Διαβάστε τη συνταγή για το ριζότο με καπνιστή μελιτζάνα, ντοματίνια, ρόκα και γραβιέρα: (περισσότερα…)

Μελιτζάνα με παρμεζάνα και καρύδια

Μαγειρευτά

Μα πόσο πάει η μελιτζάνα με την παρμεζάνα δε λέγεται! Προσθέτουμε τα καρύδια για το κρατσανιστό της υπόθεσης και έχουμε ένα εύκολο, καλοκαιρινό και πολύ χορταστικό φαγάκι.

Διαβάστε τη συνταγή για την μελιτζάνα με παρμεζάνα και καρύδια: (περισσότερα…)

Μανιταρομακαρονάδα

Ζυμαρικά

Έχεις 20 λεπτά; Τότε έχεις όσο χρόνο χρειάζεσαι για να φτιάξεις αυτήν την τέλεια μακαρονάδα με μανιτάρια και κρέμα γάλακτος. Χορταστική, πεντανόστιμη, ιδανική για τις μέρες που ο χρόνος σου είναι περιορισμένος.

Διαβάστε τη συνταγή για τη μανιταρομακαρονάδα: (περισσότερα…)

Κερκυραϊκή παστιτσάδα με πένες

Ζυμαρικά, Κόκορας, Κρέας, Πένες

Ένα πιάτο που βρίσκει πάντα γενική αποδοχή όλες τις μέρες και τις εποχές του χρόνου στο τραπέζι. Εμείς προτείνουμε να το φτιάξετε με πένες αντί για το χοντρό μακαρόνι που φτιάχνεται παραδοσιακά η παστιτσάδα και να τη σερβίρετε στο κυριακάτικο τραπέζι σας.

Διαβάστε τη συνταγή για την κερκυραϊκή παστιτσάδα με πένες: (περισσότερα…)

Χοιρινές μπριζόλες στο τηγάνι με μέλι και μουστάρδα (Μαμαλάκης)

Κρέας, Χοιρινό

Ένα απολαυστικό και απλό πιάτο, με μια τριάδα υλικών-χοιρινό, μουστάρδα μέλι που κάνουν πολύ ταιριαστή παρέα. Μπορείτε άνετα να το συνοδεύσετε με μια δροσερή σαλάτα ή με μια τραγανή τηγανιά πατάτες.

Διαβάστε τη συνταγή για τις χοιρινές μπριζόλες στο τηγάνι με μέλι και μουστάρδα του Ηλία Μαμαλάκη: (περισσότερα…)

Σοφρίτο μοσχάρι με ξίδι βαλσαμικό και πάπρικα

Κρέας, Μοσχάρι

Ένα υπέροχο πιάτο με τρυφερό μοσχάρι μαγειρεμένο με έντονα αρώματα από σκόρδο, ξύδι και μαϊντανό που παραδοσιακά φτιάχνεται στην Κέρκυρα, εδώ πιο φινετσάτο με την προσωπική πινελιά του Ανδρέα Λαγού.

Διαβάστε τη συνταγή για το σοφρίτο μοσχάρι με ξίδι βαλσαμικό και πάπρικα: (περισσότερα…)