Συνταγές με κέφι

συνταγές μαγειρικής αγαπημένες

Αμύγδαλα

Πιλάφι με σταφίδες και αμύγδαλα (Μαμαλάκης)

Ζυμαρικά, Ριζότο, Χορτοφαγικά

Μια πιο ανάλαφρη παραλλαγή του κλασικού «ιτς πιλάφ», χωρίς τα συκωτάκια, αλλά με μπόλικο ψιλοκομμένο άνηθο ή μάραθο αν προτιμάτε.

Διαβάστε τη συνταγή για το πιλάφι με σταφίδες και αμύγδαλα: (περισσότερα…)

Σοκολατοπιτάκια (Μπαρμπαρίγου)

Γλυκά

Πεντανόστιμα σπιτικά σοκολατοπιτάκια. Διαβάστε τις οδηγίες βήμα βήμα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.

Διαβάστε τη συνταγή για τα σοκολατοπιτάκια:

Υλικά συνταγής:

  • ½ πακέτο φύλλα Κρούστας “πολίτικο” alfa
  • 1 πλάκα 200 γραμμ. κουβερτούρα
  • 2 ώριμες μπανάνες
  • Φουντούκια ή αμύγδαλα καβουρντισμένα
  • 2 κ.σ. ζάχαρη
  • 2 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
  • Άχνη ζάχαρη
  • Εκτέλεση:

    1. Αλέθουμε σε χοντρά κομμάτια στο μπλέντερ τους ξηρούς καρπούς (φουντούκια ή αμύγδαλα) με τη ζάχαρη. Κόβουμε το φύλλο στη μέση. Βουτυρώνουμε 1 φύλλο.

    2. Πασπαλίζουμε με φουντούκια ή αμύγδαλα και ζάχαρη και καλύπτουμε με 20 φύλλο βουτυρωμένο.

    3. Πασπαλίζου με φουντούκια ή αμύγδαλα και ζάχαρη, στρώνουμε 3ο φύλλο, πασπαλίζουμε σοκολάτα ψιλοκομμένη και αν θέλουμε ρίχνουμε ψιλοκομμένες τις μπανάνες. Ρολάρουμε σε σφιχτό ρολό.

    4. Ακουμπάμε με την ένωση προς τα κάτω, κόβουμε σε κομμάτια με κοφτερό μαχαίρι (σε μπουκιές), αραδιάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί, τα βουτυρώνουμε καλά και τα ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200 C αέρα για 25 λεπτά να ροδίσουν καλά. Τα αχνίζουμε με λίγη άχνη ζάχαρη.

    Διαβάστε τη συνταγή για το σοκολατόψωμο.

    Γρήγορη καλοκαιρινή τάρτα με ροδάκινα και αμύγδαλα (Πετρετζίκης)

    Γλυκά, Τάρτες / Πιτάκια

    Νόστιμο, γρήγορο φτηνό να συνεχίσω ή θα τρέξετε να την φτιάξετε; Διαβάστε τις οδηγίες βήμα βήμα από τον Άκη Πετρετζίκη.

    Διαβάστε τη συνταγή για την τάρτα με ροδάκινα και αμύγδαλα: (περισσότερα…)

    Παγωτό φιστίκι Αιγίνης µε ζεστή σοκολάτα

    Γλυκά, Παγωτό

    Πλούσιο παγωτό με έντονη τη γεύση του φιστικιού. Το κατάλληλο κέρασμα για να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας.

    Διαβάστε τη συνταγή για το παγωτό φιστίκι Αιγίνης με ζεστή σοκολάτα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου: (περισσότερα…)