Συνταγές με κέφι

συνταγές μαγειρικής αγαπημένες

Μοσχάρι

Μοσχάρι με καρότα και λευκό κρασί

Κρέας, Μοσχάρι

Παραδοσιακό πιάτο για μεσημέρι, όταν καλείς πολλά άτομα στο σπίτι. Θέλει βαριά, καλή χύτρα για την κουζίνα και 2,5 ώρες υπομονή. Γίνεται λουκούμι, ένα αξέχαστο πιάτο.

Διαβάστε τη συνταγή για το μοσχάρι με καρότα και λευκό κρασί: (περισσότερα…)

Σοφρίτο μοσχάρι με ξίδι βαλσαμικό και πάπρικα

Κρέας, Μοσχάρι

Ένα υπέροχο πιάτο με τρυφερό μοσχάρι μαγειρεμένο με έντονα αρώματα από σκόρδο, ξύδι και μαϊντανό που παραδοσιακά φτιάχνεται στην Κέρκυρα, εδώ πιο φινετσάτο με την προσωπική πινελιά του Ανδρέα Λαγού.

Διαβάστε τη συνταγή για το σοφρίτο μοσχάρι με ξίδι βαλσαμικό και πάπρικα: (περισσότερα…)

Μπιφτέκια πικάντικα με κάππαρη και μουστάρδα

Κρέας, Μοσχάρι, Χοιρινό

Ζουμερά μπιφτέκια με μουστάρδα και κάππαρη που θα ψήσουμε στο φούρνο και θα σερβίρουμε με πατατούλες φούρνου λεμονάτες.

Διαβάστε τη συνταγή για τα πικάντικα μπιφτέκια με κάππαρη και μουστάρδα: (περισσότερα…)

Μοσχαράκι με ρόδια

Κρέας, Μοσχάρι

Στον προβληματισμό τι να μαγειρέψετε για το κυριακάτικο ή ένα γιορτινό τραπέζι όπου θέλετε να φτιάξετε κάτι εύκολο και πρωτότυπο συνάμα, αυτό το μοσχαράκι σας λύνει τα χέρια, γιατί είναι εξαιρετικά καλόβολο. Μαγειρεύεται και από την προηγούμενη, είναι εύκολο, ασυνήθιστο, πεντανόστιμο και ταυτόχρονα παραδοσιακά ελληνικό, με καταγωγή από τη Βόρεια Ελλάδα.

Διαβάστε τη συνταγή για το μοσχαράκι με ρόδια από την Ελένη Ψυχούλη: (περισσότερα…)

Κανελόνια µε κιµά, µελιτζάνα και σάλτσα κρέμας τυριού (Μπαρμπαρίγου)

Ζυμαρικά, Κανελόνια, Κρέας, Μοσχάρι

Σίγουρα έχει λίγη δουλειά παραπάνω, αλλά αξίζει τον κόπο. Ο συνδυασμός κιμά, ντομάτας, κρέμας τυριού και μελιτζάνας είναι απίθανος.

Διαβάστε τη συνταγή για τα κανελόνια µε κιµά, µελιτζάνα και σάλτσα κρέμας τυριού: (περισσότερα…)