Συνταγές με κέφι

συνταγές μαγειρικής αγαπημένες

Μετατροπές υλικών

ΑΥΓΑ

1 μεγάλο αυγό: 55-60 γρ.
1 κρόκος: 25 γρ.
1 ασπράδι: 35 γρ.
1 μεσαίο αυγό: 50-55 γρ.
1 κρόκος: 20 γρ.
1 ασπράδι: 30 γρ.

ΥΓΡΑ

1 φλ. τσαγιού: 240 ml
¾ φλ. τσαγιού: 180 ml
½ φλ. τσαγιού: 120 ml
¼ φλ. τσαγιού: 60 ml
1 κ.σ.: 15 ml
1 κ.γλ.: 5 ml

ΣΤΕΡΕΑ

1 κ.σ. κακάο ή corn flour: 10 γρ.
1 κ.σ. μπέικιν, σόδα ή κρεμόριο:15 γρ.
1 κ.σ αλάτι: 20 γρ.
1 κ.σ. μέλι: 30 γρ.
1 φλ. τσαγιού ζάχαρη: 200 γρ.
1 φλ. τσαγιού ζάχαρη καστανή: 215 γρ.
1 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη: 120 γρ.
1 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες
τις χρήσεις: 130 γρ.
1 φλ. τσαγιού πούδρα αμυγδάλου: 110 γρ.
1 κ.σ. βούτυρο: 15 γρ.
1 φλ. τσαγιού βούτυρο: 226 γρ.

κ.σ: κουταλιά της σούπας
κ.γλ: κουταλάκι του γλυκού
φλ: φλιτζάνι

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *