Χταπόδι τηγανιτό με μέλι και σβησμένο με γλυκό κρασί για νόστιμη Καθαρά Δευτέρα.
Διαβάστε τη συνταγή για το τηγανιτό χταπόδι με μέλι:
Υλικά συνταγής:
Εκτέλεση:
1. Βάζουμε το καθαρισμένο χταπόδι σε ένα κατσαρολάκι.
2. Ρίχνουμε νερό μέχρι να το σκεπάσουμε, ρίχνουμε το ξύδι και σιγοβράζουμε για μία ώρα.
3. Αφού βράσει κόβουμε τα πλοκάμια.
4. Βάζουμε στο τηγάνι το λάδι να κάψει.
5. Αλευρώνουμε τα πλοκάμια και την κουκούλα και τα ρίχνουμε στο τηγάνι.
6. Μόλις πάρουν ωραίο χρώμα ρίχνουμε με ένα κουτάλι πάνω σε κάθε κομμάτι το μέλι.
7. Ανακατεύουμε το χταπόδι ώστε να πάει παντού το μέλι για ένα λεπτό.
8. Σβήνουμε με το γλυκό κρασί και ανακατεύουμε για ένα λεπτο μέχρι το χταπόδι να γυαλίσει.
9. Ρίχνουμε λίγο αλάτι και λίγο πιπέρι και σερβίρουμε σε πιατέλα.
Tips:
Ένας υπέροχος μεζές από τη Λήμνο. Για το σβήσιμο προτιμήστε αν βρείτε, το γλυκό μοσχάτο Λήμνου, αλλιώς μαυροδάφνη ή άλλο γλυκό κρασί.
Αφήστε μια απάντηση