Εμπνεύστηκα αυτό το κέικ από τον Τζέιμι Ολιβερ. Ο Βρετανός σεφ έχει μια κοινή συνταγή αλλά κατάφερε να απογειώσει το γλυκό του προσθέτοντας σπόρους παπαρούνας.
Διαβάστε τη συνταγή για το κέικ λεμόνι:
Υλικά συνταγής για το κέικ:
Υλικά συνταγής για το σιρόπι:
Υλικά για το γλάσο:
Εκτέλεση:
1. Ανάψτε το φούρνο στους 180 βαθμούς
2. Βουτυρώστε το ταψάκι σας
3. Βάλτε στο μίξερ τη ζάχαρη και το βούτυρο (να είναι μαλακό)
4. Οταν αυτό το μείγμα ασπρίσει προσθέστε τα αυγά ένα-ένα
5. Κάθε φορά να γυρίζει το μίξερ
6. Προσθέστε την αμυγδαλόψιχα, τους σπόρους παπαρούνας, ξύσμα λεμόνι και χυμό από τα 2 λεμόνια
7. Προσθέστε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ
8. Χύστε το υλικό στο ταψάκι που έχετε βουτυρώσει
9. Ισιώστε λίγο την επιφάνεια
10. Ψήστε επί 40 λεπτά
Εκτέλεση για το σιρόπι:
1. Οσο ψήνεται το κέηκ, βάλτε τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού σε κατσαρολάκι να βράζει
2. Μόλις πάρει βράση, βγάλτε το από τη φωτιά
3. Βγάλτε το κέηκ από το φούρνο, αφήστε το για λίγο να κρυώσει κάπως
4. Τσιμπήστε το κέηκ με κάτι αιχμηρό και ρίξτε από πάνω, παντού, το σιρόπι
5. Αφήστε το τώρα να κρυώσει τελείως
Εκτέλεση για το γλάσο:
1. Σε ένα μπολάκι ανακατέψτε την ζάχαρη άχνη και το χυμό λεμονιού. Ρίξτε το πάνω από το κέηκ
Αφήστε μια απάντηση