Γρήγορο, απλό και σπιτικό φαγητό για όλη την οικογένεια.
Διαβάστε τη συνταγή για τα χοιρινά λεμονάτα μπριζολάκια:
Υλικά συνταγής:
Εκτέλεση
1. Σε ένα βαθύ τηγάνι, με βαρύ πάτο, ή σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο
2. Πριν κάψει, προσθέστε τα μπριζολάκια
3. Ρίξτε χοντρό αλάτι και πιπέρι στο κρέας
4. Αφήστε τα να χρυσίσουν καλά από τις 2 πλευρές
5. Μόλις αρχίσει να σκουραίνει ο πάτος, ρίξτε το λευκό κρασί
6. Ταυτόχρονα ρίξτε τα σκόρδα κομμένα, το θυμάρι, το δεντρολίβανο
7. Ρίξτε και το ξύσμα λεμονιού
8. Χαμηλώστε τη φωτιά και αφήστε το πιάτο να πάρει αρώματα
9. Προσθέστε μισό ποτήρι καυτό νερό
10. Σκεπάστε και αφήστε να βράσει για 1,5 ώρα περίπου
11. Στη 1 ώρα βράσης, ανοίξτε το καπάκι και προσθέστε τον χυμό λεμονιού
12. Προσοχή στο λεμόνι, αν ξυνίσει γίνεται ακατάλληλο για κρασί!
Tips
Ολο αυτό είναι καλύτερα να βράσει σε βαθύ τηγάνι, με καπάκι. Ελέγχετε καλύτερα τα υγρά και το κρέας ροδίζει πιο όμορφα. Είναι από τις αγορές που πρέπει να κάνετε. Σερβίρετε το πιάτο με πράσινη σαλάτα.
Αφήστε μια απάντηση