Από τα νοστιμότερα ογκρατέν. Χειμωνιάτικο πιάτο, δεν βαραίνει, παρότι έχει κρέμα γάλακτος και αρκετά αυγά.
Διαβάστε τη συνταγή για τις πατάτες καρότα και μπέικον, στο φούρνο:
Υλικά συνταγής:
Εκτέλεση
1. Σε ένα τηγάνι, χωρίς ελαιόλαδο, χρυσίστε το μπέικον, ψιλοκομμένο
2. Βάλτε το σε χαρτί κουζίνας να στραγγίσει τα λίπη
3. Καθαρίστε και κόψτε τα λαχανικά σε ροδέλες
4. Βάλτε λίγο βούτυρο σε ένα ταψάκι και βάλτε εναλλάξ λαχανικά και μπέικον
5. Ελάχιστο αλάτι
6. Σε ένα μπολ χτυπήστε ελαφρά τα αυγά, προσθέστε το γάλα και την κρέμα
7. Λίγο πιπέρι
8. Ρίξτε τη σος πάνω στα λαχανικά
9. Τρίψτε το τυρί από πάνω και ψήστε επί 1 ώρα στους 160 βαθμούς
10. Κόψτε τα λαχανικά κάπως έτσι:
Tips
Είναι πλήρες πιάτο, συνοδεύεται άριστα με μια πράσινη σαλάτα
Αφήστε μια απάντηση