Συνταγές με κέφι

συνταγές μαγειρικής αγαπημένες

Πουράκια µε κρέµα κανέλας και σταφίδες

  Γλυκά

Πολύ γευστικό και αρωµατικό γλύκισµα! Διαβάστε τις οδηγίες βήμα βήμα.

Διαβάστε τη συνταγή για τα πουράκια με κρέµα κανέλας και σταφίδες:

Μερίδες: 8
Χρόνος προετοιµασίας: 30΄
Χρόνος ψησίµατος: 15΄
Χρόνος αναµονής: 1 ωρα
Συντήρηση εντός ψυγείου: 1-2 ημέρες

Υλικά συνταγής:

Για την κρέµα:

  • 400ml Γάλα ΦΑΓΕ 10 πλήρες
  • 210ml Κρέµα Γάλακτος ΦΑΓΕ (35% λιπαρά)
  • 3-4 ξύλα κανέλας
  • 5 κρόκους αυγών µεσαίου µεγέθους (100 γρ.)
  • 1 αυγό µεσαίου µεγέθους (50 γρ.)
  • 75 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 30 γρ. κορν φλάουρ
  • 10 γρ. γάλα σε σκόνη
  • Για τις σταφίδες:

  • 250ml νερό
  • 125 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 25ml ρούµι µαύρο
  • 125 γρ. σταφίδα κορινθιακή
  • Για τα πούρα:

  • 2 φύλλα σφολιάτας
  • 1 κρόκο αυγού µεσαίου µεγέθους (20 γρ.)
  • 30ml Γάλα ΦΑΓΕ 10 πλήρες
  • 20 γρ. ζάχαρη άχνη
  • Εκτέλεση συνταγής:

    1. Φτιάξτε την κρέµα. Βράστε σε µια κατσαρόλα το Γάλα ΦΑΓΕ 10 πλήρες, 100ml Κρέµα Γάλακτος ΦΑΓΕ και τα κανελόξυλα. Χτυπήστε σε ένα µπολ τους κρόκους, το αυγό και τη ζάχαρη µε αυγοδάρτη. Προσθέστε το κορν φλάουρ και το γάλα σε σκόνη και ανακατέψτε.

    2. Ρίξτε στο µπολ λίγο από το µείγµα της κατσαρόλας, ώστε να πάρει θερµοκρασία. Σουρώστε το περιεχόµενο του µπολ στην κατσαρόλα, αφαιρέστε την κανέλα και βράστε για 2΄-3΄ σε χαµηλή φωτιά, µέχρι να πήξει η κρέµα. Αποσύρετε, αδειάστε την κρέµα σε πλαστικό µπολ και σκεπάστε µε διάφανη µεµβράνη.

    3. Βάλτε τη στο ψυγείο για 1 ώρα. Όταν η κρέµα σφίξει ανακατέψτε µε αυγοδάρτη και ενώστε τη µε την υπόλοιπη Κρέµας Γάλακτος ΦΑΓΕ, χτυπηµένη σε σαντιγί. Καλύψτε τη µε µεβράνη.

    4. Φτιάξτε τις σταφίδες. Βράστε σε ένα κατσαρολάκι τη ζάχαρη µε το νερό σε δυνατή φωτιά για 2΄. Αποσύρετε και προσθέστε το ρούµι. Αφήστε το µείγµα να γίνει χλιαρό και προσθέστε τις σταφίδες.

    5. Μοντάρετε τα πουράκια. Φτιάξτε 8 κυλίνδρους µήκους 12 εκ. και διαµέτρου 3 εκ. από χαρτόνι και τυλίξτε τους µε αλουµινόχαρτο. Κόψτε τα φύλλα σε 8 κοµµάτια και τυλίξτε τα στους κυλίνδρους, αφού τους βουτυρώσετε.

    6. Χτυπήστε τον κρόκο µε το Γάλα ΦΑΓΕ 10 πλήρες, και αλείψτε τα φύλλα. Βάλτε τα σε λαµαρίνα µε αντικολλητικό χαρτί και ψήστε στη µεσαία σχάρα του φούρνου στους 200 °C (αέρα) για 15΄. Αποσύρετε και αφήστε τα πουράκια να κρυώσουν.

    7. Ανακατέψτε τις σταφίδες µε την κρέµα. Βάλτε τη σε σακούλα ζαχαροπλαστικής µε ίσιο κορνέ και γεµίστε τα πουράκια. Πασπαλίστε µε ζάχαρη άχνη και σερβίρετε.

    athensmagazine.gr

    Αφήστε μια απάντηση

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *