Ένα ελαφρύ φαγητό που αρέσει σε μικρούς και μεγάλους. Διαβάστε τις οδηγίες βήμα βήμα για το μπριάμ.
Διαβάστε τη συνταγή για το μπριάμ:
Υλικά συνταγής:
Εκτέλεση συνταγής:
1. Για να ετοιμάσουμε το μπριάμ ακολουθούμε την παρακάτω διαδικασία:
2. Σε ενα τηγάνι τηγανίζουμε ελαφρά τα κολοκυθάκια κομμένα σε ροδέλες, τις μελιτζάνες κομμένες σε κύβους, τις πατάτες κομμένες σε χοντρές φέτες και τις πιπεριές ψιλοκομμένες.
3. Σε ένα πυρέξ απλώνουμε τις μισές ντομάτες αφού πρώτα τις λιώσουμε στο μπλέντερ. Ρίχνουμε λίγο αλάτι και λίγο πιπέρι.
4. Αρχίζουμε να στρώνουμε ομοιόμορφα τις πατάτες, τις πιπεριές, τις μελιτζάνες, την μισή δόση της φέτας, και τα κολοκυθάκια.
5. Ανακατεύουμε την υπόλοιπη ντομάτα με τον άνιθο και τον μαιντανό και την περιχύνουμε πάνω στα υπόλοιπα υλικά.
6. Προσθέτουμε την υπόλοιπη φέτα, και πασπαλίζουμε με την τριμμένη φρυγανιά.
7. Βάζουμε το πυρέξ στο φούρνο και ψήνουμε στους 175 βαθμούς για περίπου 45 λεπτά. Αν κατα την διάρκεια του ψησίματος παρατηρήσουμε το φαγητό να “στεγνώνει” προσθέτουμε λίγο νερό.
8. Σερβίρεται είτε ζεστό, είτε κρύο.
9. Το μπριάμ είναι έτοιμο!
Αφήστε μια απάντηση