Συνταγές με κέφι

συνταγές μαγειρικής αγαπημένες

Φιλέτα κοτόπουλου πανέ με πεκορίνο

  Κοτόπουλο, Κρέας

Αυτό το διαφορετικό πανάρισμα θα απογειώσει το κοτοφιλέτο μας! Διαβάστε τις οδηγίες βήμα βήμα.

Διαβάστε τη συνταγή για τα φιλέτα κοτόπουλου πανέ με πεκορίνο:

Μερίδες 2 μερίδες
Συνολικός χρόνος 15 λεπτά
Χρόνος προετ. 5 λεπτά

Υλικά συνταγής:

  • 2 μικρά φιλέτα στήθος κοτόπουλου (περίπου 150 γρ. το καθένα)
  • 2 ασπράδια αυγού
  • 180 γρ. πεκορίνο τριμμένο
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 30 ml ελαιόλαδο και λίγο ακόμη για το σερβίρισμα
  • 2 ώριμες ντομάτες κομμένες σε ροδέλες
  • 2 κουτ. σούπας φύλλα βασιλικού, ψιλοκομμένα (ή 1 κουτ. γλυκού ξερό βασιλικό)
  • ξίδι βαλσαμικό
  • Εκτέλεση:

    1. Κόβουμε τα φιλέτα κοτόπουλου κατά μήκος σε δύο λεπτές φέτες. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα ασπράδια αυγού και σε άλλο ανακατεύουμε το πεκορίνο με το πιπέρι.

    2. Περνάμε κάθε κομμάτι φιλέτου πρώτα από τα ασπράδια και μετά από το μείγμα τυριού-πιπεριού και τα σοτάρουμε σε ένα τηγάνι με το ελαιόλαδο, για περίπου 3 – 4 λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι να γίνει το κοτόπουλο, αλλά να μη στεγνώσει.

    3. Μοιράζουμε στα πιάτα τις ντομάτες , πασπαλίζουμε με τα φύλλα βασιλικού, περιχύνουμε με ελαιόλαδο και ξίδι βαλσαμικό, βάζουμε από πάνω τα φιλετάκια κοτόπουλου και σερβίρουμε.

    Αφήστε μια απάντηση

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *