Παντρεύουμε τη γλύκα των σύκων με τραγανό μπέικον και τυρί για σαγανάκι σε μια χορταστική και λαχταριστή σαλάτα.
Διαβάστε τη συνταγή για τη σαλάτα με σύκα, μπέικον και χαλούμι:
Μερίδες: 4 μερίδες
Συνολικός χρόνος: 30 λεπτά
Χρόνος προετ.: 20 λεπτά
Υλικά συνταγής:
1. Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι, κατά προτίμηση αντικολλητικό σε δυνατή φωτιά.
2. Βάζουμε τις φέτες του μπέικον στο τηγάνι χωρίς λάδι και τις ψήνουμε στο λίπος που θα βγάλουν μέχρι να γίνουν τραγανές. Τις στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας.
3. Βάζουμε στο τηγάνι 1 κουτ. σούπας λάδι και ψήνουμε τα κομμάτια του τυριού για 1-2 λεπτά μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς από όλες τις πλευρές.
4. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα σαλατικά με το λάδι, το βαλσαμικό, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και λίγο αλάτι (γιατί το τυρί και το μπέικον είναι αλμυρά).
5. Στρώνουμε τα σαλατικά σε μια πιατέλα, «γαρνίρουμε» με το μπέικον, το τυρί, και τα σύκα και σερβίρουμε με ψωμί φρυγανισμένο.
Tips:
Σε μια εορταστική περίσταση στολίζουμε τη σαλάτα με σπόρους ροδιού.
Αφήστε μια απάντηση