Συνταγές με κέφι

συνταγές μαγειρικής αγαπημένες

Σαλάτα με ψητά κρεμμύδια και πορτοκάλι

  Σαλάτες

Τα ψητά κρεμμύδια γίνονται μια ωραιότατη σαλάτα, που συνηθίζεται σε όλη την ελληνική παράδοση, από την Κρήτη ως τη Μακεδονία και ταιριάζει πολύ στο πασχαλινό τραπέζι.

Διαβάστε τη συνταγή για τη σαλάτα με ψητά κρεμμύδια και πορτοκάλι:

Μερίδες: 4
Χρόνος προετοιμασίας: 15′
Χρόνος μαγειρέματος: 60′
Έτοιμο σε: 1:15 ‘

Υλικά συνταγής:

  • 4 κρεμμύδια
  • 2 πορτοκάλια σε μικρά κομματάκια (χωρίς την άσπρη εσωτερική φλούδα)
  • Για τη σος:

  • μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • ¾ φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • Διαδικασία

    Βήμα 1

    Τυλίγετε τα κρεμμύδια σε αλουμινόχαρτο και τα ψήνετε τα κρεμμύδια στο φούρνο στους 200οC για 1 ώρα ή ακόμη καλύτερα στη χόβολη του αρνιού.

    Βήμα 2

    Τα ξεφλουδίζετε, τα κόβετε σε φετούλες, προσθέτετε τα πορτοκάλια και πασπαλίζετε με τον μαϊντανό.

    Βήμα 3

    Χτυπάτε καλά τα υλικά της σος. Αλατίζετε και περιχύνετε τη σαλάτα.

    Αφήστε μια απάντηση

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *