Συνταγές με κέφι

συνταγές μαγειρικής αγαπημένες

Νηστίσιμο βραστό με πατάτες και κουνουπίδι (Πετρετζίκης)

  Πατάτα

Νηστίσιμη συνταγή από τον Άκη Πετρετζίκη. Διαβάστε τις οδηγίες βήμα βήμα για το βραστό με πατάτες και κουνουπίδι.

Διαβάστε τη συνταγή για το βραστό με πατάτες και κουνουπίδι:

Υλικά συνταγής:

  • 350 γρ. φάβα
  • 1.5 λίτρα ζωμό λαχανικών
  • 3 κ.σ. λάδι
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε κύβους
  • 1-1.2 κιλά πατάτες κομμένες σε κομμάτια
  • 1 κουνουπίδι, χωρίς κοτσάνια και κομμένο σε μπουκέτα
  • 3-4 σκ. σκόρδο λιωμένες
  • 2 κ.γ. κουρκουμά
  • 2 κ.σ. σπόρους μαύρης μουστάρδας
  • 1-2 κ.σ. σπόρους μάραθου
  • 1-2 μικρές πράσινες τσίλι πιπεριές, χωρίς σπόρια και κομμένες
  • 1 κ.γ. κλωστές σαφράν , διαλυμένες σε 2 κ.σ. ζεστό νερό
  • 125 γρ. κρέμα καρύδας
  • 2 κ.σ. κομμένο κόλιανδρο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • Εκτέλεση:

    1. Ξεπλένουμε τη φάβα σε κρύο τρεχούμενο νερό , σουρώνουμε και βάζουμε μέσα σε μία μεγάλη κατσαρόλα με το μισό ζωμό.

    2. Μόλις πάρει βράση, μειώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 30 λεπτά μέχρι να μαλακώσει και να έχει απορροφήσει όλο το υγρό.

    3. Στο μεταξύ ετοιμάζουμε τα λαχανικά. Ζεσταίνουμε λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι και προσθέτουμε μέσα τα κρεμμύδια και τηγανίζουμε σε χαμηλή φωτιά για 8 λεπτά , ανακατεύοντας διαρκώς.

    4. Προσθέτουμε τις πατάτες και το κουνουπίδι μαζί με το σκόρδο και σοτάρουμε για 1 λεπτό. Ρίχνουμε μέσα τον κουρκουμά, τη μουστάρδα, τους σπόρους μάραθου, τις κομμένες τσίλι πιπεριές και τα ανακατεύουμε.

    5. Προσθέτουμε τον άλλο μισό ζωμό και το σαφράν και φέρνουμε σε βρασμό. Μειώνουμε τη φωτιά μόλις πάρει βράση, και μαγειρεύουμε σε μέτρια για 10-15 λεπτά ή μέχρι τα λαχανικά να μαγειρευτούν.

    6. Μόλις γίνει η φάβα μας , τη λιώνουμε με το εργαλείο για πουρέ για να κάνουν πουρέ
    Προσθέτουμε την κρέμα καρύδας , και ανακατεύουμε καλά.

    7. Προσθέτουμε τον πουρέ μας στα λαχανικά και ανακατεύουμε καλά. Αυτό θα κάνει το βραστό μας παχύ. Αλατοπιπερώνουμε, μαγειρεύουμε απαλά μέχρι τα λαχανικά να είναι μαλακά και να συνδυαστούν τα αρώματα μας.

    8. Ρίχνουμε τον κόλιανδρο και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε αμέσως.

    Αφήστε μια απάντηση

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *