Τραγανά κριθαροκούλουρα, ζουμερές κατακόκκινες ντομάτες, ελιές, ξινομυζήθρα, εκλεκτό ελαιόλαδο και ρίγανη συμμαχούν και φτιάχνουν το λατρεμένο κρητικό ορεκτικό.
Διαβάστε τη συνταγή για τον κρητικό ντάκο:
Μερίδες: 4
Χρόνος προετοιμασίας: 15′
Χρόνος μαγειρέματος: 0′
Έτοιμο σε: 15′
Υλικά συνταγής:
4 κριθαροκούλουρα στρογγυλά από την Κρήτη 600γρ. ντομάτες, τριμμένες στον τρίφτη 300γρ. ξινομυζήθρα Κρήτης 20 ελιές θρούμπες εκλεκτό ελαιόλαδο μπόλικη ρίγανη φρέσκια
Εκτέλεση:
Βήμα 1
Σε μια μεγάλη πιατέλα βάζετε τους τέσσερις ντάκους, τους ραντίζετε με λίγο νεράκι και τους περιχύνετε με λίγο ελαιόλαδο.
Βήμα 2
Μοιράζετε από πάνω τις τριμμένες ντομάτες και αλατίζετε. Ό,τι περισσέψει το ρίχνετε γύρω από τους ντάκους. Πάνω από τις τριμμένες ντομάτες στον ντάκο μοιράζετε την ξινομυζήθρα.
Βήμα 3
Ρίχνετε μπόλικη φρέσκια ρίγανη, σκορπίζετε τις ελιές και περιχύνετε με λίγο ακόμη ελαιόλαδο. Οι ντάκοι σας είναι έτοιμοι και αποτελούν μια κορυφαία σαλάτα για το τραπέζι σας!
Αφήστε μια απάντηση