Συνταγές με κέφι

συνταγές μαγειρικής αγαπημένες

Χοιρινές μπριζόλες στο τηγάνι με μέλι και μουστάρδα (Μαμαλάκης)

  Κρέας, Χοιρινό

Ένα απολαυστικό και απλό πιάτο, με μια τριάδα υλικών-χοιρινό, μουστάρδα μέλι που κάνουν πολύ ταιριαστή παρέα. Μπορείτε άνετα να το συνοδεύσετε με μια δροσερή σαλάτα ή με μια τραγανή τηγανιά πατάτες.

Διαβάστε τη συνταγή για τις χοιρινές μπριζόλες στο τηγάνι με μέλι και μουστάρδα του Ηλία Μαμαλάκη:

Μερίδες : 2
Χρόνος προετοιμασίας : 5m
Χρόνος μαγειρέματος : 25m
Έτοιμο σε : 30m

Υλικά συνταγής:

  • 2 χοιρινές μπριζόλες λαιμού
  • ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ξυσμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
  • 1 κουτ. σούπας μέλι
  • 2-3 κουτ. σούπας μουστάρδα
  • κρασί λευκό ξηρό
  • Εκτέλεση:

    Βήμα 1

    Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τη σκελίδα σκόρδο μέχρι να μαραθεί και να βγάλει τα αρώματά της. Στο μεταξύ, ετοιμάζετε τη γαρνιτούρα σας.

    Βήμα 2

    Βγάζετε το σκόρδο από το τηγάνι και βάζετε τις μπριζόλες. Μόλις ροδίσουν και από τις 2 πλευρές σβήνετε με το κρασί, τις αλατίζετε και τις αφήνετε να ψηθούν. Περίπου 10 λεπτά πριν ολοκληρώσετε το μαγείρεμα, προσθέτετε το κρεμμύδι, το μέλι και τη μουστάρδα. Μόλις η σάλτσα δέσει , αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά. Σερβίρετε τις μπριζόλες σε πιάτα ζεστές με μια δροσερή σαλάτα ή τηγανητές πατάτες.

    Αφήστε μια απάντηση

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *