Σαρακοστιανά ρεβίθια με τόνο και σπαγγέτι. Διαβάστε τις οδηγίες βήμα βήμα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.
Διαβάστε τη συνταγή για τα ρεβίθια με τόνο και σπαγγέτι:
Υλικά συνταγής:
Εκτέλεση:
1. Σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά βάζουμε την κατσαρόλα και ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο.
2. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και αφήνουμε να γίνει διάφανο για 5′. Αν χρησιμοποιήσουμε μαραθόσπορο και ξύσμα τα προσθέτουμε και αφήνουμε 1′ να βγάλουν τα αρώματα τους.
3. Προσθέτουμε τις ντομάτες και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 10′.
4. Προσθέτουμε τον τόνο που τον διαλύουμε με πιρούνι, το λάδι του και τα ρεβίθια.
5. Αλατοπιπερώνουμε και αποσύρουμε από την φωτιά.
6. Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό για 5′, τα βγάζουμε με τσιμπίδα και όπως στάζουν τα ρίχνουμε στη σάλτσα και βράζουμε για 1′ σε δυνατή φωτιά.
7. Αν θέλουμε πιο ζουμερή τη σάλτσα προσθέτουμε λίγο νερό από τα ζυμαρικά. Τα σερβίρουμε αμέσως σε βαθιά μπολ και πασπαλίζουμε ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Αφήστε μια απάντηση