Συνταγές με κέφι

συνταγές μαγειρικής αγαπημένες

Μπιφτέκια πικάντικα με κάππαρη και μουστάρδα

  Κρέας, Μοσχάρι, Χοιρινό

Ζουμερά μπιφτέκια με μουστάρδα και κάππαρη που θα ψήσουμε στο φούρνο και θα σερβίρουμε με πατατούλες φούρνου λεμονάτες.

Διαβάστε τη συνταγή για τα πικάντικα μπιφτέκια με κάππαρη και μουστάρδα:

Μερίδες : 4
Χρόνος προετοιμασίας : 15m
Χρόνος ψησίματος : 20m
Έτοιμο σε : 35m

Υλικά συνταγής:

  • 200γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 200γρ. κιμά χοιρινό
  • 5 κουτ. σούπας φρυγανιά τριμμένη
  • 1 αβγό
  • 1 κουτ. σούπας κάππαρη
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα μαλακή
  • 1 κρεμμύδι μέτριο, σε 4 κομμάτια
  • 1 φλιτζάνι νερό ανθρακούχο
  • 1 φλιτζάνι μαϊντανό φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • Εκτέλεση:

    Βήμα 1

    Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180ºC. Σε ένα μικρό μπλέντερ βάζετε και πολτοποιείτε την κάππαρη και το κρεμμύδι με τη μουστάρδα.

    Βήμα 2

    Σε ένα βαθύ σκεύος βάζετε τους 2 κιμάδες, τη φρυγανιά, το αβγό, το πολτοποιημένο μίγμα με τη κάππαρη, το ανθρακούχο νερό και τον μαϊντανό. Αλατοπιπερώνετε, λαδώνετε τα χέρια σας και ζυμώνετε το μίγμα μέχρι να ομογενοποιηθεί.

    Βήμα 3

    Λαδώνετε πάλι τα χέρια σας και πλάθετε 8 μπιφτέκια. Λαδώνετε ένα ταψί φούρνου και απλώνετε τα μπιφτέκια. Τα ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 12-15 λεπτά. Τα γυρίζετε, βάζετε το γκριλ του φούρνου και τα ψήνετε για 5-6 λεπτά ακόμη. Σερβίρετε τα μπιφτέκια αμέσως.

    Βήμα 4

    Συνοδεύετε με πατάτες φούρνου λεμονάτες.

    Αφήστε μια απάντηση

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *