Συνταγές με κέφι

συνταγές μαγειρικής αγαπημένες

Λουκουμαδάκια με ανθότυρο

  Γλυκά

Τα λουκουμαδάκια αλλιώς. Μικρά λαχταριστά μπαλάκια από ανθότυρο, βουτηγμένα σε «κουρκούτι» από γάλα και πορτοκάλι που τηγανίζονται, πασπαλίζονται με σουσάμι και τέλος περιχύνονται με μέλι.

Διαβάστε τη συνταγή για τα λουκουμαδάκια με ανθότυρο:

Μερίδες : για 15 περίπου μπαλάκια
Χρόνος προετοιμασίας : 15m
Χρόνος ψησίματος : 15m
Έτοιμο σε : 30m

Υλικά συνταγής:

  • 1 φλιτζάνι γάλα
  • 1 αβγό
  • ξύσμα από ½ πορτοκάλι
  • αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (όσο πάρει)
  • 300γρ. ανθότυρο φρέσκο
  • λάδι για το τηγάνισμα
  • ½ φλιτζάνι σουσάμι
  • λίγο μέλι
  • κανέλα (προαιρετικά)
  • Εκτέλεση:

    Βήμα 1

    Σε ένα μπολ ρίχνετε το γάλα με το αβγό και το ξύσμα πορτοκαλιού. Χτυπάτε τα υλικά μέχρι να πάρετε ένα ομοιογενές μίγμα.

    Βήμα 2

    Στη συνέχεια προσθέτετε τόσο αλεύρι όσο χρειάζεται για να δημιουργηθεί ένα πηχτό κουρκούτι.

    Βήμα 3

    Πλάθετε το φρέσκο ανθότυρο σε μπαλάκια στο μέγεθος καρυδιού.

    Βήμα 4

    Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το λάδι καλά. Στη συνέχεια, με τη βοήθεια μιας τσιμπίδας, βουτάτε τα τυρομπαλάκια μέσα στο χυλό και τα μεταφέρετε στο καυτό λάδι. Τα τηγανίζετε μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα.

    Βήμα 5

    Κυλάτε τα λουκουμαδάκια στο σουσάμι, τα περιχύνετε με μέλι και τα πασπαλίζετε αν θέλετε με κανέλα.

    Αφήστε μια απάντηση

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *