Συνταγές με κέφι

συνταγές μαγειρικής αγαπημένες

Κατσικομακαρονάδα

  Ζυμαρικά, Κατσικάκι, Κρέας, Σπαγγέτι

Πρώτος την έκανε γνωστή στην Αθήνα ο Αντώνης Ρούσος, στο «Καλοσώρισμα του Αντώνη». Ήταν η δικιά του εκδίκηση στη μόδα της αστακομακαρονάδας. Ένα από τα νοστιμότερα πιάτα της ελληνικής παράδοσης, εθιστικό και γιορτινό.

Διαβάστε τη συνταγή για την κατσικομακαρονάδα από την Ελένη Ψυχούλη:

Υλικά συνταγής:

  • 1 κιλό κατσικάκι, μπούτι και πλευρές, σε μερίδες
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο, ολόκληρο
  • 2 κουτ. σούπας βούτυρο αγελάδος
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 νεροπότηρο λευκό κρασί
  • 4 σκελίδες σκόρδο σε φετούλες
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • 1 συσκευασία ντοματάκι κονκασέ
  • 200γρ. ντοματίνια, σε ροδέλες
  • 1 κουτ. γλυκού μείγμα μπαχαρικών για κρέας ή κοτόπουλο
  • 1 πακέτο μακαρόνια χοντρά ή μέτρια
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • Εκτέλεση:

    Βήμα 1

    Βάζετε το κρεμμύδι και το κατσικάκι σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό και τα βράζετε μέχρι το κρέας να μαλακώσει. Το στραγγίζετε αλλά δεν πετάτε το ζουμί του.

    Βήμα 2

    Ζεσταίνετε το βούτυρο και το ελαιόλαδο σε μια ρηχή, φαρδιά κατσαρόλα, σοτάρετε ελαφρά το κατσικάκι με το μείγμα μπαχαρικών και το σκόρδο και σβήνετε με το κρασί. Το αφήνετε να εξατμιστεί.

    Βήμα 3

    Προσθέτετε το κονκασέ, τα ντοματίνια, 1 φλιτζάνι από το ζουμί, τη ζάχαρη και λίγο αλάτι. Χαμηλώνετε τη φωτιά, σκεπάζετε την κατσαρόλα και σιγομαγειρεύετε για μισή ώρα περίπου, μέχρι το φαγητό να μείνει με τη σάλτσα του.

    Βήμα 4

    Στο μεταξύ, προσθέτετε κι άλλο νερό και λίγο ακόμα αλάτι στο ζωμό που έβρασε το κατσικάκι και βράζετε σε αυτό τα μακαρόνια al dente. Μόλις γίνει το κοκκινιστό, με τρυπητή κουτάλα μεταφέρετε τα μακαρόνια στην κατσαρόλα, φέρνετε δυό- τρεις βόλτες σε δυνατή φωτιά, μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά και σερβίρετε.

    Περισσότερες συνταγές με:

    Αφήστε μια απάντηση

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *