Συνταγές με κέφι

συνταγές μαγειρικής αγαπημένες

Κοκκινιστά ρεβίθια με πράσο (Κοφινά)

  Όσπρια, Ρεβίθια

Μια συνταγή που μας έρχεται από το Καρπενήσι. Το πράσο δίνει στο φαγητό μια φίνα γλυκιά γεύση.

Διαβάστε τη συνταγή για τα κοκκινιστά ρεβίθια με πράσο από την Γεωργία Κοφινά:

Υλικά συνταγής:

  • 350γρ. ρεβίθια
  • 1 πράσο μέτριο, ψιλοκομμένο
  • ½ φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 250γρ. χυμό ντομάτας ή 1½ κουτ. σούπας ντοματοπελτέ διαλυμένο σε 1½ φλιτζάνι νερό
  • ¾ φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • ½ κουτ. γλυκού πιπεριά καυτερή, τριμμένη (προαιρετικά)
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • Εκτέλεση:

    Βήμα 1

    Μουσκεύετε τα ρεβίθια αποβραδίς με μία πρέζα σόδα. Τα βράζετε για 2 λεπτά και τα σουρώνετε. Τα ξαναβράζετε για 40-45 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσουν. Φυλάξτε το νερό στο οποίο έβρασαν.

    Βήμα 2

    Σοτάρετε το πράσο και το μαϊντανό στο ελαιόλαδο, μέχρι να μαλακώσουν, και προσθέτετε την ντομάτα, το αλάτι και πιπέρι. Το σιγοβράζετε μέχρι να δέσει η σάλτσα.

    Βήμα 3

    Προσθέτετε τα ρεβίθια και αρκετό από το νερό στο οποίο έβρασαν. Τα βράζετε μέχρι να χυλώσουν. Προσθέτετε την καυτερή πιπεριά. Σερβίρετε τη σούπα σε βαθιά πιάτα και συνοδεύετε με λάχανο τουρσί ή παστό ψάρι, ελιές και χωριάτικο ψωμί.

    Παραλλαγή: Μπορείτε να φτιάξετε το φαγητό με ξερά κρεμμύδια αντί για πράσο και χωρίς ντομάτα. Σερβίρετε με λεμόνι.

    Αφήστε μια απάντηση

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *