Συνταγές με κέφι

συνταγές μαγειρικής αγαπημένες

Glogg, γιορτινό ζεστό κρασί

  Ποτό

Έχει πατρίδα του τη Σουηδία, όμως πίνεται φανατικά σε όλη τη Βόρεια Ευρώπη ιδιαίτερα την περίοδο των εορτών. Φτιάξτε το κι εσείς για ένα ζεστό καλωσόρισμα στους καλεσμένους σας.

Διαβάστε τη συνταγή για το ζεστό κρασί:

Χρόνος προετοιμασίας : 10m
Χρόνος ψησίματος : 5m
Έτοιμο σε : 15m
Χρόνος αναμονής : 7 μέρες

Υλικά συνταγής:

  • 1 μπουκάλι κρασί κόκκινο
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • 5γρ. τζίντερ σε φέτες
  • 5γρ. αποξηραμένη φλούδα πορτοκαλιού
  • 2 καψουλάκια πράσινο καρδάμωμο
  • 1 αστεράκι αστεροειδή γλυκάνισο
  • 15 καρφάκια γαρίφαλο
  • 80γρ. ζάχαρη
  • Για το σερβίρισμα:

  • φιλέ αμυγδάλου
  • μαύρη σταφίδα
  • βότκα, ρούμι ή κονιάκ (προαιρετικά)
  • Εκτέλεση:

    Βήμα 1

    Ρίχνετε το κρασί σε μια κατσαρόλα μαζί με τα μπαχαρικά και τη ζάχαρη και το βάζετε να ζεσταθεί καλά, χωρίς να αφήσετε να πάρει βράση. Ανακατεύετε στο ενδιάμεσο για να διαλυθεί η ζάχαρη.

    Βήμα 2

    Αφήνετε την κατσαρόλα εκτός φωτιάς για μια ώρα να ανακατευτούν τα αρώματα και στη συνέχεια φιλτράρετε το κρασί και το μεταφέρετε ξανά στο μπουκάλι. Κλείνετε με το πώμα και το διατηρείτε τουλάχιστον για 1 εβδομάδα.

    Βήμα 3

    Αφήνετε την κατσαρόλα εκτός φωτιάς για μια ώρα να ανακατευτούν τα αρώματα και στη συνέχεια φιλτράρετε το κρασί και το μεταφέρετε ξανά στο μπουκάλι. Κλείνετε με το πώμα και το διατηρείτε τουλάχιστον για 1 εβδομάδα.

    Βήμα 4

    Όταν θέλετε να σερβίρετε, ξαναζεσταίνετε το κρασί, μοιράζετε σταφίδες και φιλέ αμυγδάλου στα ποτήρια και απογεμίζετε με ζεστό κρασί. Αν θέλετε προσθέτετε λίγο αλκοόλ, όπως ρούμι, κονιάκ ή βότκα.

    Περισσότερες συνταγές με:

    Αφήστε μια απάντηση

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *