Συνταγές με κέφι

συνταγές μαγειρικής αγαπημένες

Μελομακάρονα από την Πάρο (Μπαρμπαρίγου)

  Γλυκά, Μελομακάρονα

Άλλο ένα αγαπημένο παριανό γλύκισμα που απολαμβάνουμε τα Χριστούγεννα.

Διαβάστε τη συνταγή για τα μελομακάρονα:

Υλικά συνταγής:

  • 3 ποτήρια πετιμέζι
  • 2 ποτήρια λάδι σπορέλαιο
  • 1 ποτήρι ζάχαρη
  • ½ ποτήρι σιμιγδάλι
  • 1 ποτήρι του κρασιού ούζο
  • 2-3 βανίλιες
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 1 φακελάκι (20 γραμμ.) μπέικιν πάουντερ
  • 2 κ.γλ. σόδα
  • ½ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ½ αλεύρι ζυμωτό
  • 1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
  • 2 κ.σ. κανέλα και γαρίφαλα τριμμένα
  • Για το σιρόπι:

  • 2 ποτήρια πετιμέζι
  • 1 ποτήρι νερό
  • Εκτέλεση:

    1. Δουλεύουμε το λάδι, το πετιμέζι και τη ζάχαρη. Στο παραπάνω μείγμα ρίχνουμε όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι, τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ και το πορτοκάλι.

    2. Αναμειγνύουμε τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ και το πορτοκάλι μαζί και τα ρίχνουμε στα υλικά. Προσθέτουμε το αλεύρι μέχρι η ζύμη να γίνει μαλακή και να πλάθεται εύκολα.

    3. Πλάθουμε όπως τα μελομακάρονα και αραδιάζουμε τους πετιμεζένιους σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα. Οι πετιμεζένιοι θέλουν λίγο ψήσιμο, στους 170οC για 20΄, να είναι μαλακοί όταν θα τους βγάλουμε και να έχουν σκάσει για να προσθέσουμε το σιρόπι.

    4. Το σιρόπι θέλει βράσιμο για 5 λεπτά. Σιροπιάζουμε κρύους τους πετιμεζένιους με το σιρόπι ζεστό. Αφού τους σιροπιάσουμε, βάζουμε από πάνω σουσάμι καβουρντισμένο και κοπανισμένο στο γουδί.

    Αφήστε μια απάντηση

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *