Πεντανόστιμη και ξεχωριστή βασιλόπιτα με γλυκό κρασί και ρόδι από τον Στέλιο Παρλιάρο. Διαβάστε τις οδηγίες βήμα βήμα.
Διαβάστε τη συνταγή για την βασιλόπιτα:
Υλικά συνταγής:
Εκτέλεση:
1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το αμύγδαλο, το μπέικιν πάουντερ και το χονδροκομμένο αμύγδαλο. Στο μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη έως ότου αφρατέψει.
2. Σταματάμε το χτύπημα και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας απαλά με μία πλαστική κουτάλα. Ρίχνουμε εναλλάξ το μείγμα του αλευριού με το κρασί και το ρόδι ανακατεύοντας ελαφρώς και για λίγο ώστε το μείγμα να μην χάσει τον όγκο του.
3. Τοποθετούμε το μείγμα σε μία βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα διαμέτρου 26 εκ. και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο (Miele) στους 170οC για 50 λεπτά. Ένα χρειαστεί ψήνουμε λίγο παραπάνω. Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει μέσα στη φόρμα και ξεφορμάρουμε. Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.
Δείτε το βίντεο με τον Στέλιο Παρλιάρο να φτιάχνει τη Βασιλόπιτα:
Αφήστε μια απάντηση