Μια εύκολη μακαρονάδα που τρώγεται ζεστή, χλιαρή αλλά και κρύα, που μπορεί να γίνει ένα χορταστικό κυρίως πιάτο ή να σερβιριστεί σαν σαλάτα.
Διαβάστε τη συνταγή για τα ζυμαρικά βίδες με ψητά λαχανικά και φέτα:
Υλικά συνταγής:
250γρ. βίδες 1 πιπεριά Φλωρίνης, σε ροδέλες 1 πιπεριά κίτρινη, σε ροδέλες 1 μελιτζάνα σε κυβάκια 2 κολοκυθάκια σε ροδέλες ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο 2 ντομάτες ώριμες, σε κυβάκια 5-6 κλωναράκια μαϊντανό, ψιλοκομμένο 150γρ. φέτα αλάτι πιπέρι Για τη σος:
6 ελιές ψιλοκομμένες, χωρίς το κουκούτσι τους ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο 2 κουτ. σούπας ξίδι βαλσαμικό 1 κουτ. γλυκού ρίγανη
Εκτέλεση:
Βήμα 1
Βράζετε τις βίδες σε άφθονο αλατισμένο νερό και τις στραγγίζετε.
Βήμα 2
Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρετε τις μελιτζάνες, τα κολοκυθάκια και τις πιπεριές με το αλάτι τους, μέχρι να πάρουν χρώμα και να μαλακώσουν.
Βήμα 3
Ανακατεύετε καλά τα υλικά της σος.
Βήμα 4
Σε ένα μπολ ανακατεύετε τις βίδες, τα λαχανικά, τον μαϊντανό και τη φέτα σπασμένη σε κομματάκια.
Βήμα 5
Περιχύνετε με τη σος και ανακατεύετε.
Tips:
-Αντί για βίδες μπορείτε να βάλετε όποιο κοντό ζυμαρικό προτιμάτε και να εκμεταλλευτείτε ό,τι λαχανικό σας βρίσκεται στο ψυγείο.
-Αν δεν είστε φίλοι της φέτας μπορείτε να βάλετε ανθότυρο αλλά και μια ξερή μυζήθρα ή μια γραβιέρα.
Διαβάστε τη συνταγή για την μακαρονάδα με τόνο και ούζο.
Αφήστε μια απάντηση