Συνταγές με κέφι

συνταγές μαγειρικής αγαπημένες

Βίδες με ψητά λαχανικά και φέτα (Ψυχούλη)

  Βίδες, Ζυμαρικά

Μια εύκολη μακαρονάδα που τρώγεται ζεστή, χλιαρή αλλά και κρύα, που μπορεί να γίνει ένα χορταστικό κυρίως πιάτο ή να σερβιριστεί σαν σαλάτα.

Διαβάστε τη συνταγή για τα ζυμαρικά βίδες με ψητά λαχανικά και φέτα:

Υλικά συνταγής:

Για τη σαλάτα:

  • 250γρ. βίδες
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης, σε ροδέλες
  • 1 πιπεριά κίτρινη, σε ροδέλες
  • 1 μελιτζάνα σε κυβάκια
  • 2 κολοκυθάκια σε ροδέλες
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 2 ντομάτες ώριμες, σε κυβάκια
  • 5-6 κλωναράκια μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 150γρ. φέτα
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • Για τη σος:

  • 6 ελιές ψιλοκομμένες, χωρίς το κουκούτσι τους
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σούπας ξίδι βαλσαμικό
  • 1 κουτ. γλυκού ρίγανη
  • Εκτέλεση:

    Βήμα 1

    Βράζετε τις βίδες σε άφθονο αλατισμένο νερό και τις στραγγίζετε.

    Βήμα 2

    Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρετε τις μελιτζάνες, τα κολοκυθάκια και τις πιπεριές με το αλάτι τους, μέχρι να πάρουν χρώμα και να μαλακώσουν.

    Βήμα 3

    Ανακατεύετε καλά τα υλικά της σος.

    Βήμα 4

    Σε ένα μπολ ανακατεύετε τις βίδες, τα λαχανικά, τον μαϊντανό και τη φέτα σπασμένη σε κομματάκια.

    Βήμα 5

    Περιχύνετε με τη σος και ανακατεύετε.

    Tips:

    -Αντί για βίδες μπορείτε να βάλετε όποιο κοντό ζυμαρικό προτιμάτε και να εκμεταλλευτείτε ό,τι λαχανικό σας βρίσκεται στο ψυγείο.

    -Αν δεν είστε φίλοι της φέτας μπορείτε να βάλετε ανθότυρο αλλά και μια ξερή μυζήθρα ή μια γραβιέρα.

    Διαβάστε τη συνταγή για την μακαρονάδα με τόνο και ούζο.

    Αφήστε μια απάντηση

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *