Πεντανόστιμο λαχανόρυζο με ντομάτα και λουκάνικα. Διαβάστε τις οδηγίες βήμα βήμα για τη συνταγή.
Διαβάστε τη συνταγή για το λαχανόρυζο με ντομάτα και λουκάνικα:
Mερίδες: 5
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος: 25 λεπτά
Υλικά συνταγής:
4 κ.σ. ελαιόλαδο 800 γραμμ. λάχανο κομμένο σε χοντρά κομμάτια 1 πράσο ψιλοκομμένο 4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα 2 καρότα ψιλοκομμένα 2 κλωνάρια σέλερι 2 χωριάτικα λουκάνικα χωρίς το περίβλημα, κομμένα σε φέτες 1 φλιτζ. ρύζι γλασέ ή καρολίνα 400 γραμμ. ντοματάκια κονκασέ 2 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι 1 λεμόνι
Εκτέλεση:
1. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και προσθέτουμε το πράσο, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τα καρότα και το σέλερι. Τα ανακατεύουμε να μαραθούν.
2. Προσθέτουμε τα λουκάνικα. Σοτάρουμε για 3΄-4΄. Τέλος προσθέτουμε το λάχανο και τα ντοματάκια. Συμπληρώνουμε 2 φλιτζ. νερό και βράζουμε για 10΄.
3. Προσθέτουμε το ρύζι και αλατοπιπερώνουμε. Σιγοβράζουμε για 10΄. Ρίχνουμε τα ψιλοκομμένα μυρωδικά και στύβουμε το λεμόνι. Σερβίρουμε αμέσως.
Αφήστε μια απάντηση