Συνταγές με κέφι

συνταγές μαγειρικής αγαπημένες

Κοτόπουλο με ανανά

  Κοτόπουλο, Κρέας

Κλασικό της ασιατικής κουζίνας, αυτό το φαγητό γνώρισε μεγάλες δόξες στην Ελλάδα στη δεκαετία του ’90. Γίνεται γρήγορα και εύκολα και όλοι το λατρεύουν. Στις βιαστικές μέρες που ζούμε, ευκαιρία να το ξαναθυμηθούμε.

Διαβάστε τη συνταγή για το κοτόπουλο με ανανά:

Μερίδες: 4
Χρόνος προετοιμασίας : 20 λεπτά
Χρόνος ψησίματος : 20 λεπτά
Χρόνος αναμονής : 20 λεπτά

Υλικά συνταγής:

  • 2 φιλέτα κοτόπουλο, σε χοντρές ροδέλες
  • 5 φέτες ανανά φρέσκο ή από κονσέρβα, σε κυβάκια
  • 1 πιπεριά πράσινη, σε χοντρά καρέ
  • 1 πιπεριά κίτρινη, σε χοντρά καρέ
  • 1 πιπεριά κόκκινη, σε χοντρά καρέ
  • 2 σκελίδες σκόρδο σε φέτες
  • 1 κρεμμύδι σε μεγάλα καρέ
  • 1 μικρό ματσάκι μαϊντανό, ή κόλιανδρο φρέσκο
  • 1 κουτ. γλυκού κορν φλάουρ
  • 2 κουτ. γλυκού σόγια σος
  • 5 κουτ. σούπας ηλιέλαιο
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • 3 κουτ. γλυκού ξίδι βαλσαμικό
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • Εκτέλεση:

    Βήμα 1

    Σε ένα μπολ αναμιγνύετε το κορν φλάουρ με τη σόγια σος. Περνάτε το κοτόπουλο από το μείγμα. Το αφήνετε για είκοσι λεπτά στο ψυγείο. Το στραγγίζετε και το στεγνώνετε σε χαρτί κουζίνας.

    Βήμα 2

    Ζεσταίνετε ένα αντικολλητικό τηγάνι πάρα πολύ καλά μέχρι να κάψει. Στη συνέχεια ρίχνετε το λάδι, αμέσως μετά το κοτόπουλο και το σοτάρετε μέχρι να ροδίσει. Προσθέτετε τις πιπεριές και το κρεμμύδι και συνεχίζετε για μισό λεπτό το σοτάρισμα. Συνεχίζετε ρίχνοντας και το σκόρδο. Ανακατεύετε για λίγο ακόμα.

    Βήμα 3

    Ρίχνετε τη σόγια από το μαρινάρισμα, το βαλσαμικό ξίδι, τη ζάχαρη, το λεμόνι και λίγο αλάτι και ανακατεύετε συνεχώς για άλλο μισό λεπτό.

    Βήμα 4

    Πριν κατεβάσετε το φαγητό από τη φωτιά, προσθέτετε τον ανανά και τον μαϊντανό ή το κόλιανδρο. Σερβίρετε το φαγητό ζεστό και συνοδεύετε με λευκό ρύζι μπασμάτι.

    Αφήστε μια απάντηση

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *