Συνταγές με κέφι

συνταγές μαγειρικής αγαπημένες

Κανελόνια µε κιµά, µελιτζάνα και σάλτσα κρέμας τυριού (Μπαρμπαρίγου)

  Ζυμαρικά, Κανελόνια, Κρέας, Μοσχάρι

Σίγουρα έχει λίγη δουλειά παραπάνω, αλλά αξίζει τον κόπο. Ο συνδυασμός κιμά, ντομάτας, κρέμας τυριού και μελιτζάνας είναι απίθανος.

Διαβάστε τη συνταγή για τα κανελόνια µε κιµά, µελιτζάνα και σάλτσα κρέμας τυριού:

Mερίδες: 5
Προετοιμασία: 30 λεπτά
Ψήσιμο: 35 λεπτά

Υλικά συνταγής:

  • 16 κανελόνια
  • 1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 500 γραμμ. κιμάς μοσχαρίσιος
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 400 γραμμ. ψιλοκομμένες ντομάτες φρέσκες ή κονκασέ
  • 1 μελιτζάνα κομμένη σε μικρά καρέ
  • 2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 1 αυγό
  • 2 κ.σ. κεφαλοτύρι
  • Για τη σάλτσα ντομάτας

  • 400 γραμμ. ντομάτες ψιλοκομμένες φρέσκες ή κονκασέ
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Για την μπεσαμέλ γιαουρτιού

  • 50 γραμμ. βούτυρο
  • 50 γραμμ. αλεύρι
  • 500 ml γάλα φρέσκο
  • 1 συσκευασία τυρί κρέμα
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1/2 φλ. τσαγιού κεφαλοτύρι
  • Εκτέλεση:

    1. Βράζουμε όλα τα υλικά για τη σάλτσα ντομάτας για 5΄. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και ροδίζουμε τον κιμά για 5΄-6΄.

    2. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τη μελιτζάνα και τα αφήνουμε να μαλακώσουν για περίπου 5΄.

    3. Προσθέτουμε την ντομάτα, αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε μέχρι να πιει η σάλτσα όλα τα υγρά της.

    4. Στο τέλος πασπαλίζουμε με το μαϊντανό, προσθέτουμε το αυγό και το τυρί και αφήνουμε λίγο να κρυώσει.

    5. Για την μπεσαμέλ κρέμας τυριού: Ζεσταίνουμε το βούτυρο και όταν λιώσει προσθέτουμε το αλεύρι. Ψήνουμε για 2΄-3΄ και λίγο λίγο ρίχνουμε, πάντα ανακατεύοντας με σύρμα, το γάλα.

    6. Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε την κρέμα για λίγα λεπτά να δέσει. Αποσύρουμε από τη φωτιά.

    7. Προσθέτουμε την κρέμα τυριού και ανακατεύουμε. Γεμίζουμε τα κανελόνια με μικρό κουτάλι ή με το χέρι. Τα αραδιάζουμε σε λαδωμένο ταψάκι κοντά κοντά.

    8. Περιχύνουμε με τη σάλτσα ντομάτας και στη συνέχεια με την κρέμα. Πασπαλίζουμε με το τυρί και ψήνουμε για 35΄ στους 180οC στις αντιστάσεις, μέχρι να ροδίσει λίγο η επιφάνεια.

    Αφήστε μια απάντηση

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *