Συνταγές με κέφι

συνταγές μαγειρικής αγαπημένες

Πιτάκια με χαλβά και μήλο (Πετρετζίκης)

  Γλυκά, Χαλβάς

Δεν φαντάζεστε τι νοστιμιά κρύβεται σε αυτό το μικρό πιτάκι. Διαβάστε τις οδηγίες βήμα βήμα.

Διαβάστε τη συνταγή για τα πιτάκια με χαλβά και μήλο:

Εκτέλεση: 49 λεπτά

Υλικά συνταγής:

  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας
  • 2-3 μήλα κομμένα σε πολύ μικρά καρέ
  • 150 γραμμάρια φουντούκια
  • 150 γραμμάρια σταφίδες ξανθές μουλιασμένες σε μια κούπα κρασί γλυκό
  • 1 κουταλιά του γλυκού κανέλα
  • 200 γραμμάρια χαλβά
  • ηλιέλαιο για άλλειμα
  • μέλι
  • ξυσμα λεμονιού
  • σουσάμι για το σερβίρισμα
  • παπαρουνόσπορο προαιρετικά

Εκτέλεση:

1. Βάζετε τις σταφίδες να μουλιάσουν και να φουσκώσουν μέσα στο κρασί. Άν βιάζεστε μπορείτε να τις βάλετε να πάρουν μια βράση με το κρασί.

2. Ψιλοκόβετε τα μήλα, χτυπάτε τα φουντούκια στο μπλέντερ να μήν γίνουν όμως σκόνη. Ανακατεύουμε μαζί με τα μήλα, την κανέλα, τις σταφίδες αφού βέβαια τις έχουμε στραγγίξει και το χαλβά που τον έχουμε κάνει τρίμματα με τα δάχτυλα μας. Άν τα μήλα μας είναι πολύ γλυκά προτείνω να βάλετε λίγο ξύσμα λεμονιού στη γέμιση και προαιρετικά προσθέστε 1 κ.σ. παπαρουνόσπορο.

3. Κόβουμε το φύλλο μας σε 3 λωρίδες. Αλλείφουμε προσεκτικά το κάθε φύλλο και στην άκρη κάθε λωρίδας βάζουμε 1 κ.σ. από τη γέμιση. Διπλώνουμε κάνοντας τρίγωνα πιτάκια.

4. Αραδιάζουμε τα πιτάκια σε ένα ταψί που έχουμε βάλει λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 20-25 λεπτά ή μέχρι να πάρουν ωραίο ρόδινο χρώμα τα πιτάκια μας.

5. Αφού κρυώσουν λίγο σερβίρουμε, περιχύνοντας τα με μέλι, σουσάμι και ξύσμα λεμονιού.

Tips

Μήν το παραγεμίζετε με τη γέμιση, έτσι γίνεται πιό τραγανό

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *