Συνταγές με κέφι

συνταγές μαγειρικής αγαπημένες

Φιογκάκια με κοτόπουλο, μανιτάρια, μπρόκολο και pesto rosso (Μπαρμπαρίγου)

  Ζυμαρικά, Κοτόπουλο, Κρέας, Φιογκάκια

Φιογκάκια με κοτόπουλο, μανιτάρια, μπρόκολο και pesto rosso από την Αργυρώ Μπαρμπαρύγου.

Διαβάστε τη συνταγή για τα φιογκάκια:

Υλικά συνταγής:

  • 1 συσκευασία φιογκάκια
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 φιλέτο κοτόπουλο στήθος
  • 10 ντοματίνια
  • 250 γρ. μανιτάρια
  • 250 γρ. μικρές φούντες μπρόκολο
  • 1 φλ. ζωμό κότας
  • 2 συσκευασίες pesto rosso
  • λίγο φρέσκο θυμάρι
  • 200 γρ. γραβιέρα
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Εκτέλεση:

    1. Ψιλοκόβουμε το κοτόπουλο, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και το ροδίζουμε. Προσθέτουμε το σκόρδο σπασμένο και το κρεμμύδι. Αφήνουμε να γίνει διάφανο. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και αφήνουμε να πίνουν τα υγρά τους.

    2. Προσθέτουμε τα ντοματίνια και το μπρόκολο. Ανακατεύουμε καλά. Αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε τον ζωμό και σκεπάζουμε. Σιγοβράζουμε για 10′ με καπάκι.

    3. Βράζουμε τα ζυμαρικά 2′ λιγότερο από ότι προτείνεται στην συσκευασία.

    4. Κρατάμε 1 φλ. ζωμό ζυμαρικών και τα στραγγίζουμε.

    5. Τα ρίχνουμε στην σάλτσα. Προσθέτουμε το pesto rosso και το νερό ζυμαρικών. Βράζουμε για για 2-3′.

    6. Αρωματίζουμε με θυμάρι. Ελέγχουμε to αλατοπίπερο. Τρίβουμε την γραβιέρα όσο είναι ζεστά τα ζυμαρικά για να λιώσει.

    7. Σερβίρουμε αμέσως.

    Διαβάστε τη συνταγή για τις παπαρδέλες με κοτόπουλο Στρογκανόφ σε ροζ σάλτσα.

    Αφήστε μια απάντηση

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *