Πικάντικη μακαρονάδα που μπορείτε να ετοιμάσετε σε ελάχιστα λεπτά. Διαβάστε τις οδηγίες βήμα βήμα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.
Διαβάστε τη συνταγή για τη σκορδομακάρονα με καυτερή πιπεριά:
Mερίδες: 7
Χρόνος Προετοιμασίας: 5 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος: 7 λεπτά
Υλικά συνταγής:
500 γρ. σπαγγέτι 1/3 φλ. ελαιόλαδο 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες 3-4 καυτερές πιπερίτσες 1 κ.σ. πάπρικα 2 κ.σ. μαϊντανό
Εκτέλεση:
1. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε τηγάνι σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε το σκόρδο και την καυτερή πιπερίτσα.
2. Σοτάρουμε για 2΄, έως ότου απελευθερωθούν τα αρώματα του σκόρδου. Προσοχή, να μην πάρει χρώμα! Προσθέτουμε την πάπρικα και το μαϊντανό και αποσύρουμε από τη φωτιά.
3. Βράζουμε τα σπαγγέτι σε αλατισμένο νερό 2΄ λιγότερο απ’ όσο πρέπει. Κρατάμε 1 φλιτζ. από το νερό τους, τα στραγγίζουμε και τα ρίχνουμε στο τηγάνι με τη σάλτσα. Ανακατεύουμε σε δυνατή φωτιά, προσθέτοντας λίγο από το νερό των ζυμαρικών, για 2΄.
4. Σερβίρουμε αμέσως με τριμμένο τυρί.
Αφήστε μια απάντηση