Συνταγές με κέφι

συνταγές μαγειρικής αγαπημένες

Σκορδομακάρονα με καυτερή πιπεριά

  Ζυμαρικά, Σπαγγέτι

Πικάντικη μακαρονάδα που μπορείτε να ετοιμάσετε σε ελάχιστα λεπτά. Διαβάστε τις οδηγίες βήμα βήμα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.

Διαβάστε τη συνταγή για τη σκορδομακάρονα με καυτερή πιπεριά:

Mερίδες: 7
Χρόνος Προετοιμασίας: 5 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος: 7 λεπτά

Υλικά συνταγής:

  • 500 γρ. σπαγγέτι
  • 1/3 φλ. ελαιόλαδο
  • 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 3-4 καυτερές πιπερίτσες
  • 1 κ.σ. πάπρικα
  • 2 κ.σ. μαϊντανό
  • Εκτέλεση:

    1. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε τηγάνι σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε το σκόρδο και την καυτερή πιπερίτσα.

    2. Σοτάρουμε για 2΄, έως ότου απελευθερωθούν τα αρώματα του σκόρδου. Προσοχή, να μην πάρει χρώμα! Προσθέτουμε την πάπρικα και το μαϊντανό και αποσύρουμε από τη φωτιά.

    3. Βράζουμε τα σπαγγέτι σε αλατισμένο νερό 2΄ λιγότερο απ’ όσο πρέπει. Κρατάμε 1 φλιτζ. από το νερό τους, τα στραγγίζουμε και τα ρίχνουμε στο τηγάνι με τη σάλτσα. Ανακατεύουμε σε δυνατή φωτιά, προσθέτοντας λίγο από το νερό των ζυμαρικών, για 2΄.

    4. Σερβίρουμε αμέσως με τριμμένο τυρί.

    Αφήστε μια απάντηση

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *