Συνταγές με κέφι

συνταγές μαγειρικής αγαπημένες

Πένες με τόνο, φασολάκια και ντομάτα

  Ζυμαρικά, Πένες

Σε αυτή τη συνταγή απαγορεύεται αυστηρά το τυρί! Διαβάστε τις οδηγίες βήμα βήμα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.

Διαβάστε τη συνταγή για τις πένες με τόνο και ντομάτα:

Mερίδες: 4
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος: 20 λεπτά

Υλικά συνταγής:

  • 500 γραμμ. πένες
  • 6 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 360 γραμμ. (2 συσκευασίες) τόνος
  • 800 γραμμ. ψιλοκομμένες ντομάτες
  • 250 γραμμ. φασολάκια (κατεψυγμένα)
  • 2 κ.σ. κάππαρη
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένος μαϊντανός
  • πιπέρι
  • Εκτέλεση:

    1. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και το σκόρδο ολόκληρο για 3΄-4΄. Προσθέτουμε τα φασολάκια, τις ντομάτες, τη ζάχαρη και την κάπαρη.

    2. Σιγοβράζουμε τη σάλτσα για 10΄. Εν τω μεταξύ, λιώνουμε τον τόνο με πιρούνι σ’ ένα μπολ και τον ρίχνουμε κι αυτόν στη σάλτσα. Προσθέτουμε το μαϊντανό και τρίβουμε μπόλικο πιπέρι. Δοκιμάζουμε πριν αλατίσουμε γιατί ο τόνος και η κάπαρη είναι αλμυρά. Σιγοβράζουμε για 10΄.

    3. Βράζουμε τις πένες σε αλατισμένο νερό, τις στραγγίζουμε (όχι τελείως, να στάζουν λίγο) και τις προσθέτουμε στην κατσαρόλα με τη σάλτσα.

    4. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως.

    Αφήστε μια απάντηση

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *