Σε αυτή τη συνταγή απαγορεύεται αυστηρά το τυρί! Διαβάστε τις οδηγίες βήμα βήμα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.
Διαβάστε τη συνταγή για τις πένες με τόνο και ντομάτα:
Mερίδες: 4
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος: 20 λεπτά
Υλικά συνταγής:
500 γραμμ. πένες 6 κ.σ. ελαιόλαδο 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδο 360 γραμμ. (2 συσκευασίες) τόνος 800 γραμμ. ψιλοκομμένες ντομάτες 250 γραμμ. φασολάκια (κατεψυγμένα) 2 κ.σ. κάππαρη 1 πρέζα ζάχαρη 2 κ.σ. ψιλοκομμένος μαϊντανός πιπέρι
Εκτέλεση:
1. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και το σκόρδο ολόκληρο για 3΄-4΄. Προσθέτουμε τα φασολάκια, τις ντομάτες, τη ζάχαρη και την κάπαρη.
2. Σιγοβράζουμε τη σάλτσα για 10΄. Εν τω μεταξύ, λιώνουμε τον τόνο με πιρούνι σ’ ένα μπολ και τον ρίχνουμε κι αυτόν στη σάλτσα. Προσθέτουμε το μαϊντανό και τρίβουμε μπόλικο πιπέρι. Δοκιμάζουμε πριν αλατίσουμε γιατί ο τόνος και η κάπαρη είναι αλμυρά. Σιγοβράζουμε για 10΄.
3. Βράζουμε τις πένες σε αλατισμένο νερό, τις στραγγίζουμε (όχι τελείως, να στάζουν λίγο) και τις προσθέτουμε στην κατσαρόλα με τη σάλτσα.
4. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως.
Αφήστε μια απάντηση