Συνταγές με κέφι

συνταγές μαγειρικής αγαπημένες

Πεντανόστιμη καρμπονάρα με ταλιατέλες (Μπαρμπαρίγου)

  Ζυμαρικά, Ταλιατέλες

Μια πανεύκολη συνταγή για τέλεια καρμπονάρα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου. Διαβάστε τις οδηγίες βήμα βήμα.

Διαβάστε τη συνταγή για την καρμπονάρα:

Εκτέλεση: 10 λεπτά

Υλικά συνταγής:

  • 500 γραμμ. ταλιατέλες
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 3 κ.σ. σκορδόλαδο
  • 6 φέτες μπέικον
  • 5-6 μανιτάρια
  • λίγος μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 4 κρόκοι
  • 4 κ.σ. παρμεζάνα
  • 1/2 φλ. τσαγ. γάλα εβαπορέ
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Εκτέλεση:

    1. Βράζουμε τις ταλιατέλες, ροδίζουμε το μπέικον σε αντικολλητικό τηγάνι χωρίς λιπαρή ουσία. Το ψιλοκόβουμε.

    2. Στο ελαιόλαδο σοτάρουμε το κρεμμύδι και τα μανιτάρια για 2-3 λεπτά να μαραθούν.

    3. Στραγγίζουμε τις ταλιατέλες και τις ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα.

    4. Προσθέτουμε το μπέικον, τα σοταρισμένα λαχανικά, την παρμεζάνα.

    5. Χτυπάμε το γάλα με τους κρόκους και αλατοπιπερώνουμε.

    6. Πασπαλίζουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό με γρήγορες κινήσεις και ανακατεύουμε τους κρόκους με τα ζυμαρικά και σερβίρουμε αμέσως.

    Διαβάστε τη συνταγή με τις ταλιατέλες καρμπονάρα με λουκάνικο και ντομάτα.

    Αφήστε μια απάντηση

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *