Συνταγές με κέφι

συνταγές μαγειρικής αγαπημένες

Ψητά κολοκυθάκια γεμιστά με σκόρδο και παρμεζάνα

  Ορεκτικά

Τόσο εύκολο και νόστιμο, και συμπληρώνει μπριζόλα, παϊδάκια, κοτόπουλο ή ψάρι. Τα ψητά κολοκυθάκια μπορούν να γίνουν στο φούρνο κάτω από τη σχάρα.

Διαβάστε τη συνταγή για τα ψητά κολοκυθάκια γεμιστά με σκόρδο και παρμεζάνα:

Προετοιμασία: 12 λεπτά

Ψήσιμο: 8

Μερίδες: 4

Υλικά συνταγής:

  • 3 κολοκυθάκια
  •  

  • 3 κουταλιές σούπας βούτυρο, μαλακό
  •  

  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
  •  

  • 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο ​​μαϊντανό
  •  

  • 1/2 φλιτζάνι τριμμένο τυρί παρμεζάνα
  • Εκτέλεση:

    1. Προθερμάνετε μια υπαίθρια ψησταριά σε μέτρια-υψηλή θερμότητα, ή τον φούρνο στους 170 βαθμούς.

    2. Κόψτε τα κολοκυθάκια στη μέσ, στη συνέχεια, κόψτε κάθε μισό σε 3 φέτες κατά μήκος.

    3. Ανακατέψτε το βούτυρο, το σκόρδο και το μαϊντανό σε ένα μπολ και απλώστε το μείγμα πάνω σε κάθε φέτα από τα κολοκυθάκια.

    4. Στη μία πλευρά από κάθε φέτα βάλτε τυρί παρμεζάνα, και τοποθετήστε τα κολοκυθάκια στη ψησταριά η στο φούρνο.

    5. Ψήστε τα κολοκυθάκια μέχρι να λιώσει το τυρί για περίπου 8 λεπτά.

    Διαβάστε τη συνταγή για τους κολοκυθοκεφτέδες.

    Αφήστε μια απάντηση

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *