Συνταγές με κέφι

συνταγές μαγειρικής αγαπημένες

Γρήγορη καλοκαιρινή τάρτα με ροδάκινα και αμύγδαλα (Πετρετζίκης)

  Γλυκά, Τάρτες / Πιτάκια

Νόστιμο, γρήγορο φτηνό να συνεχίσω ή θα τρέξετε να την φτιάξετε; Διαβάστε τις οδηγίες βήμα βήμα από τον Άκη Πετρετζίκη.

Διαβάστε τη συνταγή για την τάρτα με ροδάκινα και αμύγδαλα:

Εκτέλεσης: 30 λεπτά

Μερίδες: 4

Υλικά συνταγής:

  • 4 ροδάκινα
  • 1 φύλλο σφολιάτα
  • 1/2 κούπα αμύγδαλα τριμμένα ωμά
  • 2 κουταλιές της σούπας Βούτυρο λιωμένο
  • 2 Βανίλιες
  • 4 κουταλιές της σούπας μαύρη ζάχαρη
  • Εκτέλεση:

    1. Κόβουμε τα ροδάκινα στα 2. Αφαιρούμε τα κουκούτσια και κόβουμε σε ωραίες φέτες. Ανοίγουμε το φύλλο και κόβουμε τις άκρες του.. Το χωρίζουμε σε 4 κομμάτια.

    2. Ανακατεύουμε το τριμμένο αμύγδαλο, το βούτυρο και τη βανίλια και απλώνουμε το μείγμα πάνω στα κομμάτια της σφολιάτας αφήνοντας γύρω γύρω ένα δυο εκατοστά χωρίς γέμιση. Πάνω από αυτή απλώνουμε τα ροδάκινα και πάνω τους σκορπίζουμε τη ζάχαρη.

    3. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 15 λεπτά ή μέχρι η ζύμη να φουσκώσει και να γίνει τραγανή και χρυσαφένια.

    4. Σερβίρουμε με παγωτό, σαντιγύ ή σκέτο…

    Tips

    Φυσικά μπορεί να γίνει με πολλά είδη φρούτων αχλάδια, βανίλιες.

    Αφήστε μια απάντηση

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *