Συνταγές με κέφι

συνταγές μαγειρικής αγαπημένες

Σουφλέ με πατάτες και τυριά

  Πατάτα, Πίτες / Τάρτες / Πίτσα / Σουφλέ, Σουφλέ

Υπέροχο πιάτο στο φούρνο με πατατούλες και πολλά τυριά τρομερά γευστικό, σπιτικό. Διαβάστε τις οδηγίες βήμα βήμα από τον Άκη Πετρετζίκη.

Διαβάστε τη συνταγή για το σουφλέ με πατάτες και τυριά:

Εκτέλεση: 1 ώρα και 30 λεπτά

Μερίδες: 2

Υλικά συνταγής:

Υλικά για τις πατάτες:

  • 800 γρ. πατάτες καθαρισμένες και σε φέτες
  • Ότι μυρωδικά αγαπάμε
  • Υλικά για τη μπεσαμέλ:

  • 100 γραμμάρια Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 100 γραμμάρια Βούτυρο
  • 500 γραμμάρια Γάλα
  • 200 γραμμάρια τυριά που λυώνουν
  • Υλικά για το σουφλέ:

  • 6 Κρόκοι
  • 9 Ασπράδια
  • Εκτέλεση:

    1. Βάζουμε τις πατάτες στο αντικολλητικό τηγάνι και τις τηγανίζουμε σε λίγο ελαιόλαδο.

    2. Φτιάχνουμε μια μπεσαμέλ με το αλεύρι, το βούτυρο και το γάλα. Μόλις είναι έτοιμη προσθέτουμε τα τυριά και τους κρόκους καθώς και τα μυρωδικά. Σε αυτό το σημείο χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να γίνουν μαρέγγα.

    3. Στη συνέχεια προσθέτουμε την μαρέγγα σιγά – σιγά στην μπεσαμέλ.

    4. Βάζουμε τις πατάτες σε ένα πυρέξ που έχουμε βουτυρώσει ή αλευρώσει και το ψήνουμε στους 160 βαθμούς για 30 λεπτά.

    Tips

    1. Για μια σφιχτή μαρέγκα πρώτα χτυπάμε τα ασπράδια σε χαμηλή ταχυτητα και μετά σιγά σιγά αυξάνουμε.

    2. Επίσης χρησιμοποιούμε λίγη από τη μαρέγκα για να αφρατέψουμε τη μπεσαμέλ ανακατεύοντας αρκετά και μετά προσθέτουμε την υπόλοιπη μαρέγκα και ανακατεύουμε απαλά, πολύ απαλά. για να γίνει ένα με τη μπεσαμέλ και να μην χαθεί ο αέρας μέσα από τη μαρέγκα.

    Περισσότερες συνταγές με:

    Αφήστε μια απάντηση

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *