Συνταγές με κέφι

συνταγές μαγειρικής αγαπημένες

Σαλάτα με χταποδάκι (Πετρετζίκης)

  Θαλασσινά, Σαλάτες, Χταπόδι

Απίστευτα νόστιμη σαλάτα στο τραπέζι σας! Διαβάστε τις οδηγίες βήμα βήμα από τον Άκη Πετρετζίκη.

Διαβάστε τη συνταγή για τη σαλάτα με χταπόδι:

Εκτέλεση: 30 λεπτά

Μερίδες: 4

Υλικά συνταγής:

  • 1 φρέσκια καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1 κουταλιά του γλυκού ξύσμα από λάιμ
  • 1 κουταλιά του γλυκού αλάτι
  • 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
  • 1 κατεψυγμένο χταπόδι καθαρισμένο και κομμένο στα τέσσερα
  • 200 γραμμάρια φύλλα ρέβας
  • 150 γραμμάρια φασολάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • Υλικά για το ντρέσινγκ:

  • 1 φρέσκια καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1 κουταλιά του γλυκού ξύσμα λεμονιού
  • 2 κουταλιές της σούπας χυμό λάιμ
  • 1 κουταλιά της σούπας φιστικέλαιο
  • 10 γραμμάρια τζίντζερ τριμμένο
  • Εκτέλεση:

    1. Βάζουμε την πιπεριά, το ξύσμα, το αλάτι και το αλεύρι σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε το χταπόδι και ανακατεύουμε καλά ώστε να σκεπαστεί με το μείγμα.

    2. Βάζουμε τα υλικά για το ντρέσιγκ σε ένα βαζάκι και ανακινούμε καλά.

    3. Ψήνουμε το χταπόδι σε προθερμασμένη και λαδωμένη πλάκα ψησίματος (ή στο γκριλ) για 20΄ ή μέχρι να μαλακώσει.

    4. Βάζουμε τα υπόλοιπα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με το χταπόδι σε ροδέλες και το ντρέσιγκ.

    5. Σερβίρουμε.

    Tips

    Άν θέλετε να μήν στρίβουν τα πλοκάμια βάλτε τους μέσα ξύλινο καλαμάκι!

    Αφήστε μια απάντηση

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *