Συνταγές με κέφι

συνταγές μαγειρικής αγαπημένες

Πανσέτα με κρούστα μυρωδικών (Μπαρμπαρίγου)

  Κρέας, Χοιρινό

Πεντανόστιμη πικάντικη πανσέτα με κρούστα μυρωδικών. Διαβάστε τις οδηγίες βήμα βήμα για την πανσέτα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.

Διαβάστε τη συνταγή για την πανσέτα:

Mερίδες: 8
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος: 120 λεπτά

Υλικά συνταγής:

  • 1 κ.γ. σκόνη μουστάρδα
  • ξύσμα λεμονιού
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1/3 φλ. ελαιόλαδο
  • 2 κιλά χοιρινή πανσέτα
  • Για την κρούστα

  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 2 φέτες μπαγιάτικο ψωμί σε ψίχουλα
  • 1/2 φλ. παρμεζάνα
  • 1 κ.γ. ρίγανη αποξηραμένη
  • 2 κλαδάκια θυμάρι
  • 2 κλαδάκια δεντρολίβανο
  • 2 σκ. σκόρδο
  • 1 φλ. λευκό ξηρό κρασί
  • Εκτέλεση:

    1. Αλείφουμε την πανσέτα με λίγο από το ελαιόλαδο σε όλη την επιφάνεια. Ανακατεύουμε σε μπολ την σκόνη μουστάρδας το ξύσμα λεμονιού, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Αλείφουμε την πανσέτα με το μίγμα.

    2. Ζεσταίνουμε λίγο από το ελαιόλαδο και την ροδίζουμε σε δυνατή φωτιά γύρω γύρω. Τη βάζουμε σε σχάρα μέσα σε ταψί. Ψήνουμε για 1 ώρα στους 180ºC. Την αλείφουμε με την μουστάρδα. Σε μπολ βάζουμε τα ψίχουλα το τυρί τα μυρωδικά το σκόρδο και το υπόλοιπο λάδι. Πιέζουμε το μίγμα να κολλήσει στην επιφάνεια. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180ºC για περίπου 1ώρα επιπλέον.

    3. Βάζουμε το κρέας σε πιατέλα. Αφήνουμε να σταθεί να ξεκουραστεί για 15′ και να ανακτήσει τα υγρά του. Το κόβουμε σε λεπτές φέτες.

    4. Ρίχνουμε το κρασί στο ταψί καθώς είναι ζεστό και τρίβουμε να διαλυθούν οι καραμελωμένοι χυμοί. Το βάζουμε σε κατσαρόλα και βράζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να μειωθεί στο μισό και να πυκνώσει.

    5. Σερβίρουμε με πατάτες και άφθονη σαλάτα.

    Αφήστε μια απάντηση

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *