Συνταγές με κέφι

συνταγές μαγειρικής αγαπημένες

Κανελόνια με κοτόπουλο, σπανάκι και πέστο

  Ζυμαρικά, Κανελόνια

Πεντανόστιμα κανελόνια με κοτόπολου, σπανάκι και μπεσαμέλ πέστο. Διαβάστε τις οδηγίες βήμα βήμα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.

Διαβάστε τη συνταγή για τα κανελόνια με κοτόπουλο, σπανάκι και πέστο:

Υλικά συνταγής:

  • 20 κανελόνια
  • 3 φιλέτα στήθος κοτόπουλο ψιλοκομμένο
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 καρότα
  • 2 κλωνάρια σέλερυ
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 φλ. λευκό ξηρό κρασί
  • 1 φλ. έτοιμη σάλτσα πέστο
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 500 γρ. φρέσκο σπανάκι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • Για τη μπεσαμέλ με πέστο

  • 100 γρ. βούτυρο
  • 100 γρ. αλεύρι
  • 1 λίτρο γάλα
  • 2 αβγά
  • αλάτι
  • λευκό πιπέρι
  • 2 φλ. πέστο
  • Εκτέλεση:

    1. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε το ψιλοκομμένο κοτόπουλο για λίγα λεπτά. Προσθέτουμε τα λαχανικά κι αφήνουμε να ψηθούν για 2′-3′, σβήνουμε με το κρασί και σιγοβράζουμε για 10′ να πιει όλα τα υγρά του. Αλατοπιπερώνουμε. Αφήνουμε να κρυώσει. Προσθέτουμε το πέστο και 1/2 φλ. κρέμα μπεσαμέλ. Ανακατεύουμε και γεμίζουμε τα κανελόνια.

    2. Σε τηγάνι με 2 κ.σ. ελαιόλαδο σοτάρουμε το σπανάκι με το σκόρδο για 2′ να μαραθεί ελαφρά. Αλατοπιπερώνουμε.
    Ετοιμάζουμε την μπεσαμέλ. Ρίχνουμε μια κουτάλια μπεσαμέλ στο σπανάκι, ανακατεύουμε και το κάνουμε στρώση σε πυρίμαχο οβάλ σκεύος. Στρώνουμε τα κανελόνια σε σειρά. Ανακατεύουμε τη μπεσαμέλ με το πέστο. Απλώνουμε τη σάλτσα πέστο και καλύπτουμε με λαδωμένο αντικολλητικό χαρτί. Ψήνουμε για 25′ στους 180ºC, ξεσκεπάζουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 10′ περίπου να ροδίσει ελαφρά η επιφάνεια.

    Για τη μπεσαμέλ

    3. Σε κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το αλεύρι και με σύρμα ανακατεύουμε για λίγα λεπτά να ψηθεί το αλεύρι. Αφαιρούμε το κρεμμύδι από το γάλα και αποσύρουμε την κατσαρόλα με το ρου (αλεύρι – βούτυρο) από τη φωτιά. Ρίχνουμε μέσα λίγο ζεστό γάλα και με σύρμα ανακατεύουμε καλά να διαλυθεί το αλεύρι. Προσθέτουμε και το υπόλοιπο γάλα.

    4. Ξαναβάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και αφήνουμε την κρέμα να δέσει και να πήξει ανακατεύοντας τακτικά με το σύρμα.

    5. Αλατοπιπερώνουμε και τρίβουμε λίγο μοσχοκάρυδο.

    6. Η προσθήκη αβγών και τυριού σε αυτή τη σάλτσα μας δίνει τη σάλτσα μορνέ. Η μπεσαμέλ διατηρείται στο ψυγείο για 2-3 μέρες, αρκεί να είναι πολύ καλά σκεπασμένη.

    Αφήστε μια απάντηση

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *