Συνταγές με κέφι

συνταγές μαγειρικής αγαπημένες

Καλαμαράκι τηγανητό με πατάτες (Μπαρμπαρίγου)

  Θαλασσινά, Καλαμαράκια, Πατάτα

Καλοκαιρινό καλαμαράκι τηγανητό με πατάτες. Διαβάστε τις οδηγίες βήμα βήμα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.

Διαβάστε τη συνταγή για το τηγανητό καλαμαράκι με πατάτες:

Mερίδες: 4
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 λεπτά

Υλικά συνταγής:

  • 700 γρ. Καλαμάρι καθαρισμένο
  • Σκληρό αλεύρι για το αλεύρωμα
  • Αλάτι
  • Λίγες πατάτες
  • Εκτέλεση

    Προετοιμασία:

    1. Βγάζουμε τα καλαμάρια από τη συσκευασία και τα βάζουμε σε τρυπητό σκεύος, πάνω από ένα βαθύ μπολ το οποίο θα μαζεύει τα υγρά. Σκεπάζουμε το σκεύος με μια βρεγμένη πετσέτα ή με μεμβράνη κατάλληλη για τρόφιμα και το τοποθετούμε στο θάλαμο συντήρησης του ψυγείου.

    2. Τα καλαμάρια έχουν αποψυχθεί πλήρως μόλις αποκτήσουν τη σχετική ελαστικότητά τους.

    Εκτέλεση:

    1. Ξεπλένουμε τα καλαμάρια και τα στεγνώνουμε καλά σε απορροφητικό χαρτί. Τα αλατίζουμε ελαφρά και τα αφήνουμε στην άκρη να τραβήξουν το αλάτι.

    2. Κόβουμε τις πατάτες σε πολύ λεπτές φέτες, τις στραγγίζουμε και τις τηγανίζουμε σε καυτό λάδι μέχρι να ροδίσουν.
    Σε μπόλικο αλεύρι πανάρουμε τα καλαμάρια ένα-ένα και τα κοσκινίζουμε προκειμένου να φύγει το περιττό αλεύρι. Σε καυτό λάδι τοποθετούμε τα καλαμάρια ένα- ένα, έτσι ώστε να διατηρείται υψηλή η θερμοκρασία του λαδιού. Τα τηγανίζουμε μέχρι να χρυσίσουν και τα τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί για να τραβήξει το λάδι.

    Tips:
    Προκειμένου τα καλαμάρια να παραμείνουν τραγανά αποφεύγουμε το λεμόνι στο σερβίρισμα.

    Περισσότερες συνταγές με:

    Αφήστε μια απάντηση

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *