Συνταγές με κέφι

συνταγές μαγειρικής αγαπημένες

Πένες ριγωτές με κρέμα τυριού, ζαμπόν και κρέμα γάλακτος (Μπαρμπαρίγου)

  Ζυμαρικά, Πένες

Αγαπημένο φαγητό που γίνεται εύκολα και αρέσει σε όλους. Διαβάστε τις οδηγίες βήμα βήμα για τις πένες ριγωτές με κρέμα τυριού, ζαμπόν και κρέμα γάλακτος.

Διαβάστε τη συνταγή για τις πένες με κρέμα γάλακτος:

Mερίδες: 4

Χρόνος Ψησίματος: 35 λεπτά

Χρόνος Μαγειρέματος: 20 λεπτά

Υλικά συνταγής:

  • 500 γρ. πένες ριγωτές
  • 1 φλ. τριμμένο κεφαλοτύρι (το μισό για την κρέμα)
  • 1 φλ. γραβιέρα
  • 1 φλ. ψιλοκομμένο ζαμπόν
  • 150 γρ. βούτυρο
  • 120 γρ. αλεύρι
  • 1+1/2 λίτρο γάλα ζεστό
  • 2 κρόκους
  • αλάτι
  • 1 φλ. κρέμα γάλακτος ΝΟΥΝΟΥ light
  • Εκτέλεση:

    1. Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε κατσαρόλα και προσθέτουμε το αλεύρι. Ψήνουμε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας για 1′-2′. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το ζεστό γάλα και την κρέμα γάλακτος ΝΟΥΝΟΥ light και ανακατεύουμε. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει η κρέμα ελαφρά. Ανακατεύουμε και τρίβουμε μοσχοκάρυδο. Αποσύρουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε τους κρόκους και ανακατεύουμε με γρήγορες κινήσεις.

    2. Βράζουμε τις πένες για 7′. Σουρώνουμε. Σε λαδωμένο βαθύ ταψί ρίχνουμε 2 κουταλιές βαθιές κρέμα. Αδειάζουμε τα ζυμαρικά και προσθέτουμε το ζαμπόν και τα τυριά και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε την υπόλοιπη κρέμα. Πασπαλίζουμε το υπόλοιπο τυρί. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200C για 35΄να ροδίσει όπως το παστίτσιο.

    Αφήστε μια απάντηση

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *