Συνταγές με κέφι

συνταγές μαγειρικής αγαπημένες

Νόστιμο μπριάμ με φέτα (Μπαρμπαρίγου)

  Μαγειρευτά, Μπριάμ, Πατάτα

Πεντανόστιμο μπριάμ με φέτα για το μεσημεριανό σας γεύμα. Διαβάστε τις οδηγίες βήμα βήμα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.

Διαβάστε τη συνταγή για το μπριάμ:

Υλικά συνταγής:

  • 2 μελιτζάνες φλάσκες
  • 2 κολοκύθια
  • 2 πατάτες
  • 2 χρωματιστές πιπεριές
  • 2 ώριμες και σφιχτές ντομάτες
  • 2 σκ. σκόρδο
  • 2 κ.σ. δυόσμος ψιλοκομμένος
  • 2 κ.σ. βασιλικός ψιλοκομμένος
  • 2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • 1/2 φλ. νερό
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 200 γρ. σκληρή ώριμη φέτα
  • Εκτέλεση:

    1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C σε αέρα και αντιστάσεις. Αφού πλύνουμε και καθαρίσουμε τα λαχανικά, κόβουμε τις μελιτζάνες σε 6 κομμάτια, τα κολοκύθια στα 6 (σαν μεγάλες μπουκιές), 4-5 εκ. (θα μικρύνουν στο ψήσιμο), τις ντομάτες στα 4 και τις πατάτες όπως και τις μελιτζάνες, στα 6. Καθαρίζουμε ίνες σπόρους και κοτσάνια από τις πιπεριές και τις κόβουμε στα 4

    2. Βάζουμε τα λαχανικά ανακατεμένα σε βαθύ ταψί μικρό ταψάκι. Αλέθουμε το σκόρδο με το ελαιόλαδο στο μπλέντερ και περιχύνουμε το φαγητό, αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με τα μυρωδικά. Τ’ ανακατεύουμε με τα χέρια ή με δύο κουτάλες.

    3. Περιχύνουμε με το νερό (μη σας φαίνεται λίγο, θα κατεβάσουν υγρά τα λαχανικά).

    4. Τοποθετούμε το ταψί στον προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε 40΄ την πρώτη μισή ώρα σκεπασμένο. Μετά το ξεσκεπάζουμε. προς το τέλος του ψησίματος ριχνούμε την φέτα σε κομμάτια κι αφήνουμε να λιώσει.

    5. Το μπριάμ είναι ένα φαγητό που σερβίρεται χλιαρό ή σε θερμοκρασία δωματίου. Συνοδέψτε το τραγανές κοτονοστιμιές και τραγανό χωριάτικο ψωμί.

    Αφήστε μια απάντηση

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *