Συνταγές με κέφι

συνταγές μαγειρικής αγαπημένες

Μελιτζάνες και ρύζι µε δυόσµο και γιαούρτι (Μπαρμπαρίγου)

  Ζυμαρικά

Θρεπτική η μελιτζάνα, παραμένει πεντανόστιμη όπως και να τη μαγειρέψουμε. Διαβάστε τις οδηγίες βήμα βήμα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.

Διαβάστε τη συνταγή για τις μελιτζάνες και ρύζι με δυόσμο και γιαούρτι:

Mερίδες: 4
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος: 30 λεπτά

Υλικά συνταγής:

  • 2 μελιτζάνες φλάσκες, κομμένες σε κύβους
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • 6 φρέσκες ντομάτες, τριμμένες στον τρίφτη
  • 2 φλιτζάνια ρύζι για πιλάφι (πλυμένο με νερό σε σουρωτήρι)
  • 4 φλιτζάνια νερό (ή ζωμό κότας ή ζωμό λαχανικών)
  • 2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 2 κ.σ. δυόσμο ψιλοκομμένος
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 κεσεδάκι (200 γραμμ.) γιαούρτι στραγγιστό
  • Εκτέλεση:

    1. Αφού πλύνουμε τις μελιτζάνες, αφαιρούμε το κοτσάνι, τις κόβουμε σε καρέ και τις αφήνουμε σε αλατόνερο για 10΄ (θα ρουφήξουν λιγότερο λάδι).

    2. Σε φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι με τις σκελίδες σκόρδο ολόκληρες για 2΄-3΄ μόνο. Στύβουμε τις μελιτζάνες και τις βάζουμε στην κατσαρόλα. Σοτάρουμε για 3΄, ρίχνουμε τις τριμμένες ντομάτες και το νερό και αφήνουμε να βράσουν για 10΄.

    3. Προσθέτουμε το ρύζι, αλατοπιπερώνουμε, μισοσκεπάζουμε την κατσαρόλα και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Σιγοβράζουμε το φαγητό για 15΄.

    4. Ρίχνουμε και τα μυρωδικά, ανακατεύουμε και σκεπάζουμε την κατσαρόλα με πετσέτα και καπάκι για να κρατηθεί το ρύζι σπυρωτό και να μη λασπώσει. Αφήνουμε για 5΄. Προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε αμέσως.

    Αφήστε μια απάντηση

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *